× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Pompierii militari au intervenit pentru stingerea a șase incendii în ultimele trei zile

Actualitatea de Teleorman • 19-02-2024, 14:00:57 • 45 vizualizari
 

În ultimele 72 de ore, pompierii militari teleormăneni au intervenit pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la 67 evenimente, după cum urmează:

– 54 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;

– șase incendii, dintre care două izbucnite la locuințele unor cetățeni din localitățile Zâmbreasca și Călugăru, un incendiu la cabluri electrice și trei incendii de vegetație uscată;

– trei misiuni de recunoaștere la obiective din zona de competență;

– două misiuni în sprijinul echipajelor SAJ Teleorman;

– un eveniment rutier, produs pe raza municipiului Roșiorii de Vede;

– o intervenție pentru deblocarea unei uși de acces în locuință în vederea facilitării intervenției echipajelor medicale la o persoană cu probleme de sănătate.

Din păcate, în această perioadă se înregistrează tot mai multe incendii de vegetație uscată majoritatea acestora fiind generate de cetățenii iresponsabili, care nu conștientizează pericolul la care îi expun pe semeni prin posibilitatea de producere a unor pagube materiale ori prin distrugerea mediului înconjurător.

NU UITAȚI!

Cetățenii dețin obligația să respecte normele privind protecția mediului care interzic arderea vegetației uscate. Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei pentru persoane fizice, iar pentru persoanele juridice de la 50.000 lei la 100.000 lei.

Un regim sancționar distinct este stabilit pentru arderea miriștilor, stufului, tufărișurilor și vegetației ierboase din ariile protejate și de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viața ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Activități de control și informare preventivă

În perioada menționată, inspectorii de prevenire au efectuat patru controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la operatorii economici de pe raza localităților Alexandria și Videle. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 61.500 de lei.

Crearea unei culturi a prevenirii în comunitățile noastre prin cunoaşterea diferitelor tipuri de riscuri şi a măsurilor de prevenire a acestora, precum şi a comportamentului adoptat în cazul producerii lor, rămâne obiectivul principal al pompierilor militari teleormăneni, motiv pentru care activitățile de control și informare preventivă vor continua și în perioada următoare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The post Pompierii militari au intervenit pentru stingerea a șase incendii în ultimele trei zile appeared first on Actualitatea de Teleorman.

 
 
Continuare pe Actualitatea de Teleorman » Articole Actualitatea de Teleorman »
 
Pompierii Militari Intervenit Pentru Stingerea Incendii Ultimele