Așa cum ne-a promis în luna iunie, Serviciul pentru Cultură, Educație, Creație și Sport Roșiorii de Vede a organizat o nouă întâlnire cu muzica folk și nu doar cu muzica folk, la Teatrul de vară din Roșiorii de Vede.
Organizatorii au fost convinși că, împreună cu publicul, o seară obișnuită se va transforma într-un adevărat spectacol de muzică și trăiri.
Cei prezenți au cântat alături de artiștii Casei de Cultură și de membrii Cercului de Muzică, au ascultat interpretări fabuloase ale unor poezii clasice, dar și creații proprii ale recitatorilor și au fost martori la un alt debut muzical în cadrul proiectului „Și eu am debutat la Teatrul de vară”, un program prin care copiii, tinerii și adulții sunt încurajați să debuteze pe o scenă de spectacol.
Seara a început cu o voce extraordinară, care aparține unei persoane extraordinare: este studentă în anul II, la Universitatea de Ştiinţe Agronomice și Medicină Veterinară din Bucureşti și voluntar al centrului de infromare EUROPE DIRECT Teleorman, iar numele ei este Andreea Cîmpea.
A urmat Silviu Arsu, care nu mai are nevoie de nicio prezentare, apoi doi tineri frumoși, talentați și de câteva zile studenți: Dora Iatan și Călin Bănățeanu, acompaniați de Tedy Stîngă.
Și pentru că în această ediție a Serii de muzică folk s-a continuat proiectul „Și eu am debutat la Teatrul de vară!”, tânărul care a debutat a terminat clasa a VI-a la Școala Gimnazială „Zaharia Stancu”, se numește Alexandru Costin Băjan și este membru al Cercului de Muzică al Casei de Cultură, secția percuție-tobe. Alexandru a fost acompaniat de mentorul său, percuționistul Stelian Avram.
Și pentru că nu a fost doar o seară de muzică folk, s-a continuat în acordurile folclorului românesc.
Cea care a urcat pe scenă are doar 15 ani, este elevă în clasa a X-a la Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” și a fost primită cu aplauze: interpreta de muzică populară Elena Falcă.
La fiecare ediție a Serii de muzică folk și nu numai…, organizatorii încearcă să vină în fața publicului cu ceva nou, inedit.
Acest lucru a fost propus publicului, pentru că, la Casa de Cultură din Roșiorii de Vede funcționează și Cercul de Creație Literară.
Astfel, a urmat un moment poetic susținut de Livia Bolboașă, elevă în clasa a V-a la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” și membră a cercului. Coordonatoarea acestui cerc este membră a Uniunii Scriitorilor din România și, la rându-i, a interpretat într-un mod magistral o poezie din creația proprie. Este vorba despre poeta Florina Carvaci.
Spectacolul a continuat cu Emi Manea, student în anul III la Universitatea Transilvania din Brașov, care a cântat într-un mod cu totul special, dar și cu un tânăr premiat la numeroase festivaluri de profil, elev la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu”, în clasa a X-a: Denis Stancu. Acompaniamentul a fost asigurat de coordonatorul Cercului de Muzică al Casei de Cultură, prof. Tedy Stîngă.
Acest proiect a început în urmă cu opt ani, alături de regretatul Dan Cîmpeanu, dar și de cel care acum se confundă cu Trupa EUROTON, talentatul Tedy Stîngă, care a încheiat această seară, încântând publicul.
Gazda evenimentului a fost Aura Bărbuț, șef Serviciul pentru Cultură, Educație, Creație și Sport.
Povestea frumoasă de la Teatrul de vară va continua și în luna august.
Cornelia RĂDULESCU