× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

16 – 22 septembrie 2022 – Săptămâna Europeană a Mobilităţii

Ziarul Teleormanul • 15-09-2022, 14:00:06 • 13 vizualizari
 

În perioada 16 – 22 septembrie 2022 se desfăşoară la nivel european Săptămâna Europeană a Mobilităţii (European Mobility Week), celebrată în acest an cu tema “Conexiuni mai bune” şi sloganul “Combină şi deplasează-te”, informează Agenția pentru Protecția Mediului Teleorman.

Tema a fost aleasă pentru a reflecta dorința persoanelor din întreaga Europă de a se reconecta unele cu altele după mai multe luni de izolare, restricții și limitări.

După ce în 2021 s-a pus un accent puternic pe aspectele legate de sănătate ale mobilității urbane, tema din acest an, „Conexiuni mai bune”, celebrează obiectivul SĂPTĂMÂNII EUROPENE A MOBILITĂȚII de a aduce oamenii împreună.

“Conexiuni mai bune” acoperă fiecare aspect al transportului durabil din mediul urban, care poate fi rezumat prin următoarele cuvinte care încep cu litera „p” în limba engleză: people (oameni), places (locuri), packages (pachete) și policy & planning (politică și planificare).

Transportul public este partenerul nostru pe tot parcursul vieții pentru a ne conecta, pentru a călători în siguranță și pentru a proteja mediul înconjurător – împreună cu mobilitatea activă și partajată și cu alte opțiuni de transport conectat, la cerere și durabil. Conectarea modurilor de transport “tradiționale” cu noile soluții digitale rămâne un aspect-cheie pentru viitor.

Având în vedere că transporturile sunt al doilea cel mai mare sector poluant din Europa, iar emisiile din transportul intern din UE au crescut chiar cu 0,8% între 2018 și 2019, trebuie depuse eforturi semnificative pentru a atinge obiectivul european privind emisiile nete zero de gaze cu efect de seră până în 2050, așa cum prevede Pactul verde european. Deoarece aceasta este o provocare majoră, este esențial ca toate părțile interesate și orașele să coopereze pentru a reduce semnificativ emisiile generate de mobilitatea (urbană).

În acest sens, APM Teleorman încurajează administraţiile publice locale, organizaţiile non-guvernamentale, unităţile de învăţământ, companiile şi entităţile private să celebreze evenimentul ecologic “Săptămâna Europeană a Mobilităţii” iar pe cetăţeni, să  aleagă mijloace de transport și de mobilitate durabile, sigure și sănătoase care pot acoperi cu ușurință toate nevoile noastre de călătorie.

Related

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Septembrie Săptămâna Europeană Mobilităţii