× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Primăria Roșiori de Vede eliberează atestatele administratorilor în baza unui ... EXAMEN

Facebook • 20-09-2022, 17:14:40 • 258 vizualizari
 
4 ani au trecut de la promulgarea Legii 196 / 2018. 
Cu toate astea , mai există departamente specializate care încă își desfășoară activitatea în baza unei legi abrogate ( L. 230 / 2007 ) , încălcând astfel cu bună știință prevederile legislației în vigoare. HCL 42 / 25.03.2021 : 

,, JUDEȚUL TELEORMAN MUNICIPIULUI ROȘIORI DE VEDE CONSILIUL LOCAL  HOTĂRÂRE : 
privind : atestarea persoanelor fizice ca administratori de condominii la asociațiile de proprietari Consiliul Local al Municipiului Roșiori de Vede , Județul Teleorman , întrunit în ședință ordinară de lucru având în vedere : ............................................ - prevederile Legii nr. 196/2018 .... - prevederile HCL 139/26.09.2019 ... - dispoziția primarului nr. 563/22.12.2020 privind organizarea examenului pentru atestarea persoanelor fizice ...

 ” ............................................ Examenul pentru atestarea persoanelor fizice ca administratori de condominii , organizat de Primăria Roșiori de Vede este compus din două probe : scrisă și orală. În 15 FEBRUARIE 2021 toți cei 10 candidați au fost punctați la proba scrisă cu note peste 9 ( de la 9,02 la 9,60 ) și bineînțeles primind ulterior calificativul ,, ADMIS ” la proba orală , susținută pe data de 22 FEBRUARIE 2021. 

 Nu pot decât să constat cu bucurie , deosebita performanță a celor 10 participanți la concursul susținut în vederea atestării. Pe de altă parte îmi este greu să înțeleg cum pot evalua nivelul de cunoștințe privind organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari , funcționari publici care încalcă de 4 ani cu bună știință legislația în vigoare ( pentru că hotărârea consiliului local face trimitere la Legea 196 / 2018 , deci se cunosc prevederile acestei legi ) . 

De asemenea nu pot să înțeleg , în conjunctura situației prezentate , cum aplică funcționarii publici din cadrul departamentului specializat al Primăriei Roșiori de Vede prevederile imperative ale Legii 196 / 2018. 

P.S. ( 1 ) : am sunat astăzi la Primăria Roșiori de Vede și le-am pus în vedere situația , iar răspunsul a fost că o să se intereseze. următorul examen în vederea atestării persoanelor fizice ca și administratori de condominii va avea loc în octombrie 2022. 
 Le doresc succes tuturor candidaților ! 

P.S. ( 2 ) : nu se dorește implementarea la nivelul Ministerului Dezvoltării ( MDLPA ) a ,,BIROULUI UNIC” structură a cărui principal rol ar fi să emită și să implementeze proceduri de aplicare unitară a legii de către departamentele specializate din cadrul primăriilor. ( nici măcar de norme de aplicare pentru Legea 196 / nu vor să audă , deci ce pretenții să mai am la înființarea ,, BIROULUI UNIC ”) 

Text publicat de : Florin Munteanu 
 site manager : asociatii360.ro
 
 
Continuare pe Facebook » Articole Facebook »
 
Primăria Roșiori Eliberează Atestatele Administratorilor EXAMEN