× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

„Școala Altfel”, la Zimnicea

Ziarul Mara • 08-11-2023, 10:00:22 • 56 vizualizari
 

Sala de sport a orașului Zimnicea a găzduit în dimineața zilei de 7 noiembrie 2023 o activitate avându-i în prim plan pe elevii Școlii nr. 4, activitate desfășurată în cadrul săptămânii „Școala Altfel”.

În anul școlar 2023-2024, prioritățile Programului național „Școala altfel” au fost stabilite și au rolul de a contribui la dobândirea cunoștințelor, abilităților și atitudinilor necesare pentru: prevenirea consumului de alcool, droguri și alte substanțe psihoactive în rândul copiilor și tinerilor; prevenirea și reducerea faptelor de violență verbală, fizică, psihologică- bullying, emoțională, sexuală, socială, culturală, cibernetică în rândul copiilor și tinerilor; reacții adecvate în situații de urgență: accidente, cutremur, incendiu, pandemie etc., inclusiv noțiuni de prim-ajutor; prevenirea și reducerea faptelor de discriminare în funcție de statutul social, economic sau cultural, naționalitate, etnie cetățenie, greutate, dizabilitate, vârstă în rândul copiilor și tinerilor; reducerea obiceiurilor alimentare nesănătoase, sedentarismului și utilizării excesive a tehnologiei.

Elevii zimniceni s-au întâlnit cu reprezentanți ai Serviciului de Ambulanță și ai Poliției Naționale, cu această ocazie afând ce măsuri trebuie să ia în cazul în care o persoană are nevoie de prim ajutor și cum trebuie intervenit pentru a salva o viață aflată în pericol.

De asemenea, s-a discutat despre pericolul drogurilor și al altor substanțe în rândul tinerilor.

Activitatea s-a bucurat de sprijinul Primăriei Zimnicea, primarul orașului, Petre Pârvu, participând la eveniment.

„Școala altfel” și „Săptămâna verde” au loc în perioada 11 septembrie 2023-26 aprilie 2024, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unității de învățământ, cele două programe planificându-se în module diferite.

În cadrul programului „Școala Altfel” din acest an școlar, profesorii sunt obligați să aibă activități legate de prevenția și combaterea consumului de droguri

Cornelia RĂDULESCU

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Școala Altfel Zimnicea