× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

„Eco educație și activități outdoor” și celebrarea Zilei internaționale a tineretului

Ziarul Mara • 12-08-2023, 10:00:16 • 346 vizualizari
 

În cadrul proiectului „Mâncare mai sigură, sănătate mai bună!”, nr. de referință: 2022-3-RO01-ESC30-SOL-000094319, finanțat în cadrul programului Corpul european de Solidaritate- Proiecte de solidaritate, organizația beneficiară fiind Asociația de Economie Socială a Tinerilor 2013, a avut loc o nouă activitate cu tema „Eco educație și activități outdoor. Ziua internațională a tineretului”.

Activitatea s-a desfășurat în data de 11 august 2023, începând cu ora 10.00, în Pădurea Vedea, în parteneriat cu Fundația Județeană pentru Tineret Teleorman și a avut ca scop folosirea cadrului natural ca spațiu de formare a unor deprinderi și de învățare.

Timp de 12 luni, cât se implementează proiectul, tinerii din echipa de management organizează câte una sau două activități care promovează alimentația sănătoasă și mișcarea în aer liber.

Metode utilizate de tineri au fost: Provocarea, Ștafete, Statuia, Rețeaua, jocuri care promovează incluziunea (Oglinda), colectare deșeuri, joc de intercunoaștere (Cartoful fierbinte).

Astfel, 24 tineri din comunitate de la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”, Școala Gimnaziala „Mihai Eminescu”, Liceul Teoretic „Alexandru Ghica”, Colegiul Național Pedagogic „Mircea Scarlat”, Asociația de Economie Socială a Tinerilor din Alexandria și alți tineri au desfășurat activitatea „Eco educație și activități outdoor” și au celebrat Ziua internațională a tineretului, care este celebrată în fiecare an pe 12 august, aducând problemele tinerilor în atenția comunității internaționale și sărbătorind potențialul tinerilor ca parteneri în societatea globală actuală.

Au fost combinate activitatile în aer liber cu cele de educație pentru sănătate, educație ecologică, s-au desfășurat activități de dezvoltare personală și de dezvoltare de echipă.

Înainte de începerea activității, participanții au realizat colectare selectivă de deșeuri, pregătind zona în care și-au desfășurat activitatea, realizând în felul acesta și educația pentru mediu.

Educația pentru mediu a ajutat tinerii să capete înțelegere, sensibilitate față de mediul și problemele lui, să capete un set de valori și sentimente de grijă pentru acesta.

Activitățile în aer liber i-au ajutat la dezvoltarea personală, îmbunătățirea relațiilor dintre ei și dezvoltarea unei relații mai strânse cu mediul.

Prin jocurile care au promovat incluziunea s-a urmărit prevenirea discriminării, marginalizării tinerilor, astfel încât acestora să le crească sentimentul că sunt protejați, că aparțin unui grup, să devină conștienți de propriul potențial, să își facă prieteni, să fie conectați împreună cu ceilalți la problemele comunității.

Prin această activitate s-a dorit creșterea nivelului de sensibilizare și responsabilizare a tinerilor față de mișcarea în aer liber, dar și față de alimentație sănătoasă care să ducă pe termen lung la scăderea îmbolnăvirilor în rândul lor.

Cornelia RĂDULESCU

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Educație Activități Outdoor Celebrarea Internaționale Tineretului