× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Mai sunt câteva zile până la termenul limită de înscriere în Programul de susținere a producției de legume în spații protejate / 245 de fermieri teleormăneni s-au înscris până acum

Ziarul Teleormanul • 24-08-2022, 14:00:08 • 34 vizualizari
 

Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Teleorman informează că termenul limită de depunere a cererilor pentru înscrierea în Programul de susţinere a producţiei de legume în spaţii protejate în anul 2022, ciclul II, conform HG nr. 148/2022 este data de 31 august 2022.

Până la această dată s-au înscris în program un număr de 245 fermieri, iar în perioada următoare cultivatorii de legume în spaţii protejate din judeţ sunt așteptaţi la sediul instituţiei pentru depunerea cererii de înscriere, însoţită de documentele solicitate prin HG nr. 148/2022 pentru obţinerea ajutorului de minimis.

Documentele care însoţesc cererea de înscriere în program sunt: copie a B.I./C.I. al/a solicitantului sau al/a reprezentantului legal; copie a atestatului de producător valabil până la 31 decembrie 2022; împuternicire/procură notarială şi o copie a B.I./C.I. al/a unui reprezentant, după caz; copie a certificatului de înregistrare la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului; dovadă cont active bancă/trezorerie; adeverinţă, în original, din Registrul agricol, conform înscrisurilor aferente anului 2022, care atestă suprafaţa de teren cu spaţii protejate utilizată de solicitant în baza oricărui act juridic care conferă dreptul de folosinţă asupra terenului în cauză.

Cererea, însoţită de documentele aferente, poate fi transmisă la DAJ Teleorman şi prin mijloace electronice şi/sau poştă/curierat, care trebuie să fie semnate şi datate, iar copiile trebuie să fie certificate conform cu originalul de către solicitant.

Valoarea maximă în euro a sprijinului financiar de ajutor de minimis pentru ciclul II este de 1.000 euro/cultură în ciclul II/1.000 mp/beneficiar.

Schema de ajutor de minimis se aplică pe întreg teritoriul României în anul 2022, pentru susţinerea producţiei de legume în spaţii protejate, după cum urmează: tomate, ardei gras şi/sau lung-capia, castraveţi, fasole păstai, salată, spanac, ceapă verde.

Sprijinul financiar se acordă beneficiarilor care îndeplinesc condiţiile prevăzute în HG nr.148/2022 pentru o singură cultură în ciclul II de producţie/1.000 mp, pentru producțiile de legume valorificate în perioada: 15 octombrie – 9 decembrie (pentru ciclul II).

Related

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Câteva Până Termenul Limită înscriere Programul Susținere Producției Legume