× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Primarii plecați la PSD fac parte din noua conducere a PNL Teleorman

Ziarul Teleormanul • 15-01-2024, 14:00:10 • 74 vizualizari
 

Liberalii au validat săptămâna trecută, în Biroul Politic Național (BPN), lista de propuneri pentru componența Biroului Politic Județean al PNL Teleorman, care se remarcă, din start, prin faptul că este mult mai consistent față de vechiul BPJ. Astfel că, de la 36 de membri, câți erau anterior, acum, noul BPJ are nici mai mult, nici mai puțin decât 75 de membri.

Lista Biroului Politic Județean al PNL Teleorman este deschisă de Nicolae Ionel Ciucă – președinte interimar, Eugen Pîrvulescu – prim-vicepreședinte interimar, Costel Barbu – prim-vicepreședinte interimar, Marin Țole (care a preluat funcția de secretar general interimar, înlocuindu-l pe Dan Popescu), Maria Stoian – deputat de Teleorman, Haralambie Epure – prefectul județului Teleorman.

Ceea ce urmează în componența BPJ-ului este extrem de interesant: absolut toți primarii liberali sunt membri, inclusiv cei despre care se știe că au părăsit echipa liberală și vor să candideze pentru un nou mandat sub sigla social-democraților teleormăneni. Și nu sunt puțini…

Dacă președintele Ciucă a avut vreo strategie specială atunci când i-a inclus pe “migratori” în componența BPJ, doar domnia sa știe. Cert este, însă, că respectivii primari vor putea înclina balanța într-un sens sau altul în acest complex an electoral. Poate că singura explicație pentru includerea acestor primari în BPJ este aceea că au fost convinși să revină în rândul liberalilor, însă, pe plan local, nu au apărut nici informații certe, nici zvonuri că acest lucru s-ar fi întâmplat. E posibil însă ca liderii de la Capitală să se bazeze pe alte date…

Astfel că, pe această temă, l-am contactat pe noul secretar general al PNL Teleorman, Marin Țole, care, inițial, motivând faptul că este în trafic, a sugerat ca această discuție să fie amânată până la instalarea noului BPJ (potrivit acestuia, este posibil să aibă loc chiar mâine). Însă, având în vedere că întrebările erau legate tocmai de componența biroului județean, a acceptat să răspundă.

Domnule Țole, am observat că în componența Biroului Politic Județean sunt toți primarii liberali, or, este de notorietate faptul că unii dintre ei au plecat la PSD “cu arme și bagaje”, s-au afișat deja la ședințele PSD, la petrecerile PSD, au anunțat că vor candida pe listele PSD pentru un nou mandat. Acum, ei se află în noul BPJ al PNL Teleorman. Ați reușit să-i faceți să se răzgândească?

– Sincer să fiu, încercăm să-i întoarcem și eu cred că vom reuși cu o parte dintre ei, în sensul bun, pentru că tot ce au făcut, au făcut din partea PNL-ului, atunci când s-au obținut și obiectivele de investiții, absolut totul. Și când au candidat, au candidat tot din partea PNL-ului, au fost puși pe liste de PNL, au făcut și fac onoare PNL-ului. În contextul în care partidul nu i-a dat la o parte, noi considerăm că ei încă fac parte din ideologia PNL-ului. Dar vedem pe parcurs.

– Pentru a particulariza puțin, am înțeles că v-ați văzut cu Ciprian Ciuperceanu, primarul de la Drăgănești Vlașca. Ce v-a spus acesta, revine, nu revine?

–   Vizavi de revenit, i-am cerut să facă evaluările respective, nu putem să obligăm pe nimeni. Numai în contextul în care consideră că da, este momentul oportun să revină, revine, dar noi îl considerăm tot liberal, pentru că ideologia lui e tot liberală, din discuțiile pe care le-am avut.

– În altă ordine de idei, dumneavoastră veți candida pentru președinția PNL Teleorman, având în vedere faptul că s-a stabilit că urmează alegeri în cadrului filialei județene?

– Nu cred că voi candida pentru președinție. Eu sunt pe locul acesta destul de ok și vreau să ajut Teleormanul, fără nicio diferențiere între partide. Vrem să dezvoltăm Teleormanul, să nu rămână închistat și vom găsi soluții.

Related

 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Primarii Plecați Conducere Teleorman