× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Doua evenimente liturgice importante la Mănăstirea Cosoteni zilele acestea

Actualitatea de Teleorman • 12-08-2023, 10:00:53 • 197 vizualizari
 

Cu prilejul marelui praznic al Adormirii Maicii Domnului, sărbătorit marți, 15 august 2023, la Mănăstirea Coșoteni vor avea loc doua evenimente liturgice speciale  și importante ce se vor desfășura duminică, 13 august și luni, 14 august, începând cu ora 18.00.

„Maica Domnului, Împărăteasa cerului și a pământului care vă tămăduiește bolile sufletești și trupești, vă alină suferințele și necazurile și vă șterge lacrimile de pe obrazul și inima frațiior voastre vă așteaptă la Mănăstirea Coșoteni pentru a va umple de har și binecuvântare, de sănătate și belșug, de spor și mult ajutor. Primul eveniment liturgic va avea loc duminică seară, 13 august, începând cu ora 18.00, când Episcopul Alexandriei și Teleormanului, Preasfințitul Părinte Galaction, va oficia la Altarul de vară al Mănăstirii noastre, Taina Sfântului Maslu de obște. Taină oficiată în fiecare lună în cea de a doua duminică. Cel de-al doilea eveniment liturgic va avea loc, luni, 14 august, începând tot cu ora 18.00, și este închinat Maicii Domnului, căci cu toții, cler și credincioși vom cânta împreună slujba punerii în mormânt a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. Așadar, dragii noștri, vă așteptăm pe toți cei care citiți aceste rânduri la Mănăstirea Coșoteni de lângă Roșiori de Vede în zilele de 13, 14 dar și 15 august, dimineața, la Liturghie, pentru a o cinsti cum se cuvine pe Maica Domnului nostru. Vor fi câteva ore de rugăciune către Maica Domnului care se roagă neîncetat la Mântuitorul Hristos pentru noi toți și de aceea se cuvine ca și noi să priveghem și să cântăm pentru ea.” – protos. Ciprian Florea, Starețul Mănăstirii Coșoteni.

Slujba Prohodului Maicii Domnului este alcătuită din 3 grupe de cântări, numite stări care cuprinde mai multe imne de îngropăciune adresate Fecioarei Maria. La slujba Prohodului de luni seara, Sfântul Epitaf este purtat în procesiune în jurul bisericii și apoi adus în Sfântul Altar. Ieșirea din biserică și ocolirea ei, semnifică purtarea Trupului Maicii Domnului spre locul mormântului de îngropare. Este așezat mai apoi pe Sfânta Masă, unde rămâne până pe 23 august, inclusiv, când este ridicat și pus spre păstrare.

Epitaful simbolizează trupul mort al Maicii Domnului, iar ridicarea de pe masă în ziua odovaniei praznicului, simbolizează ridicarea cu trupul la cer a Maicii Domnului. Credincioșii aduc la această slujbă de îngropare flori și lumânări pe care le așează pe Sfântul Epitaf pentru sănătatea, sporul și ajutorul întregii familii.

The post Doua evenimente liturgice importante la Mănăstirea Cosoteni zilele acestea appeared first on Actualitatea de Teleorman.

 
 
Continuare pe Actualitatea de Teleorman » Articole Actualitatea de Teleorman »
 
Evenimente Liturgice Importante Mănăstirea Cosoteni Zilele Acestea