× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 
alege dreapta unita

Parada Europei deschide ediția din acest an a manifestărilor dedicate Zilei Județului Teleorman

Impact News 24 • 02-05-2024, 14:00:49 • 135 vizualizari
 

Parada Europei, care se va organiza sâmbătă, 11 mai, la Roșiori de Vede, deschide ediția din acest an a manifestărilor dedicate Zilei Județului Teleorman. De asemenea, tot la începutul manifestărilor este programată și Ziua Bujorului, de la Troianul. Nu lipsește din programul activităților nici expoziția cu vânzare „Produs în Teleorman”, unde vor fi prezenți producători, meșteri și artizani populari din județ.

Președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea transmite că ”programul manifestărilor culturale și artistice va continua până la 14 mai, cu spectacole și expoziții”. De asemenea, în cadrul activităților vor fi decernate Premiile „Marin Preda” și Titlul de Cetățean de Onoare al județului.

”La 14 Mai, Județul Teleorman aniversează 583 de ani de la prima sa atestare documentară

Cu această ocazie, INVITĂM toți cetățenii județului să participe la manifestările consacrate sărbătoririi Zilei Județului Teleorman, în perioada 11-14 mai a.c.

Evenimentele sunt organizate de Consiliul Județean Teleorman, cu sprijinul instituțiilor subordonate, iar spectacolele vor fi susținute de artiști de renume, grupuri de dansatori, fanfară și formații de instrumentiști valoroși.

Festivitățile vor fi deschise de liceenii teleormăneni la Roșiorii de Vede, cu competiția artistică „Parada Europei”, organizată de Asociația Euro Teleorman, la data de 11 mai a.c. și la Troianul, cu un spectacol de excepție dedicat sărbătoririi Zilei Bujorului, Floarea Națională a României și Simbol al Teleormanului.

Programul manifestărilor culturale și artistice va continua până la 14 mai, cu spectacole și expoziții.

Ca la fiecare ediție, consiliul județean va fi convocat într-o ședință solemnă, la data de 12 mai a.c., când va fi expus și un număr special al revistei Caligraf, dedicat aniversării județului.

Vor fi decernate Premiile „Marin Preda” și Titlul de Cetățean de Onoare al județului, care se acordă unor personalități recunoscute și apreciate la nivel național, care și-au adus o contribuție valoroasă la creșterea prestigiului Teleormanului.

Vor fi prezenți producători, meșteri și artizani populari teleormăneni, promotori ai conceptului „Produs în Teleorman”, reuniți în cadrul unei expoziții cu vânzare diversificate și generoase.

Pentru deliciul publicului, va fi organizată și o expoziție de gastronomie locală tradițională, cu specialități și surprize, spre încântarea și satisfacția vizitatorilor.

Vă așteptăm, cu mult drag, să ne sărbătorim Județul! Pentru că Teleormanul este Acasă, este al nostru, al tuturor!”, a transmis Adrian Gâdea, președintele Consiliului Județean Teleorman.

 
 
Continuare pe Impact News 24 » Articole Impact News 24 »
 
Parada Europei Deschide Ediția Manifestărilor Dedicate Județului Teleorman