× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Medicul din Ștorobăneasa acuzat de agresiune sexuală asupra unei minore, trimis în judecată în stare de arest preventiv

Ziarul Teleormanul • 22-09-2022, 14:00:07 • 268 vizualizari
 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria informează că a emis rechizitoriul în cauza penală ce vizează bărbatul în vârstă de 50 de ani din comuna Ștorobăneasa, care, în urmă cu două săptămâni, a săvârșit acte de natură sexuală asupra unei minore, în vârstă de 11 ani.

“La data de 08.09.2022, organele de cercetare penală ale poliției judiciare sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria, au înregistrat cauza penală și dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală, faptă prevăzută de art. 219 alin. 1, alin. 2 lit. C Cod penal constând în aceea că, la data de 08.09.2022, în jurul orelor 17.30, prin constrângere, o persoană de sex masculin în vârstă de 50 de ani din comuna Ștorobăneasa, a săvârșit acte de natură sexuală asupra unei minore (11 ani), în timp ce victima se afla la locuința făptuitorului.

Ulterior, în cursul urmăririi penale, a fost dispusă luarea măsurii reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 08.09.2022, față de inculpat (suspect la momentul luării măsurii), iar la data de 09.09.2022, Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria a solicitat luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, măsura fiind încuviințată de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Alexandria.

Facem precizarea că nu a existat o legătură între profesia de medic a inculpatului și infracțiunea săvârșită.

La data de 21.09.2022, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria a emis rechizitoriul în cauza penală și a dispus trimiterea în judecată a inculpatului în stare de arest preventiv pentru infracțiunea precizată anterior.

Facem precizarea că dispoziția de punere în mișcare a acțiunii penale nu este de natură să înfrângă prezumția de nevinovăție a inculpatului, aceasta fiind o etapă obligatorie în cadrul procesului penal, eventuala vinovăție urmând să fie stabilită de către instanța de judecată după parcurgerea judecății”, transmite, într-un comunicat de presă, Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria.

Related

 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Medicul Ștorobăneasa Acuzat Agresiune Sexuală Asupra Minore Trimis Judecată