× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Eroii teleormăneni au salvat agoniseala de o viață a unei familii

Ziarul Mara • 26-09-2023, 10:00:17 • 110 vizualizari
 

Locuința unei familii a fost cuprinsă de flăcări. Intervenția promptă a echipelor de intervenție a făcut ca agoniseala de o viață a unei familii sa fie salvată.

Eroii pompieri militari din Detașamentul Videle au intervenit cu curaj și determinare pentru a stinge un incendiu care amenința să distrugă o gospodărie din pitoreasca localitate Sericu, comuna Blejești.

Cu două autospeciale de stingere, o autocisternă și o ambulanță SMURD, pompierii au sosit la fața locului și au fost întâmpinați de flăcări înfocate care mistuiau două anexe gospodărești, pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați. Aceste construcții se aflau în proximitatea altor edificii, iar amenințarea se extindea și asupra unei case de locuit.

Cu abilități și experiență, echipajele de intervenție au acționat rapid, reușind să limiteze incendiul și să prevină extinderea sa la alte bunuri sau locuințe. A fost o luptă dură, iar flăcările au fost stinse în totalitate după aproape două ore de muncă susținută. Acestă misiune a fost complicată de cantitatea mare de materiale combustibile depozitate în cele două anexe, construite din lemn și paiantă, învelite cu plăci de azbociment. Mai mult, buteliile găsite în interiorul acestor construcții reprezentau un risc real de explozie.

Valorile materiale distruse au fost estimate la suma de 25.000 de lei, dar, datorită curajului și devotamentului pompierilor, bunurile salvate au însumat peste 150.000 de lei.

Investigațiile preliminare au arătat că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric, subliniind astfel importanța securității electrice în gospodării.

Pentru a preveni tragedii similare, pompierii fac următoarele recomandări vitale:

1. Efectuați verificări periodice ale instalației electrice pentru a depista eventualele probleme.

2. Evitați folosirea instalațiilor electrice improvizate, deoarece acestea pot prezenta riscuri majore.

3. Atunci când adăugați noi aparate electronice sau electrocasnice, asigurați-vă că instalația existentă poate suporta consumul adițional de energie.

4. Verificați periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice și înlocuiți-le atunci când prezintă semne de uzură.

5. Nu utilizați prize sau întrerupătoare slăbite, deoarece acestea pot cauza scurtcircuite periculoase.

6. Nu suprasolicitați o priză, deoarece acest lucru poate provoca incendii din cauza solicitării excesive a unei surse de curent.

7. Instalați și utilizați echipamentele electrocasnice respectând indicațiile producătorului, pentru a minimiza riscul de incendiu.

Eroii pompieri din Teleorman ne reamintesc că prevenirea este cea mai bună modalitate de a evita tragediile, iar securitatea electrică în gospodării este esențială pentru a proteja vieți și bunuri prețioase.

Claudiu DUMITRACHE

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Teleormăneni Salvat Agoniseala Viață Familii