× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Teleormănenii fac tot mai multe sesizări la Protecția Consumatorilor

Ziarul Mara • 03-08-2023, 10:00:24 • 41 vizualizari
 

În luna iunie, inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor din Teleorman au efectuat 100 de controale și a rezolvat 24 de sesizări, aplicând amenzi și oprirea definitivă a produselor cu abateri.

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor din Teleorman a desfășurat o intensă activitate în luna iunie 2023, având ca scop protejarea și asigurarea drepturilor cetățenilor în calitate de consumatori. Inspectorii au efectuat 100 de acțiuni de control, investigând cazuri semnalate de cetățeni, și au răspuns la 24 de sesizări și reclamații primite.

Rezultatele controalelor au fost semnificative, evidențiind o serie de nereguli în domeniul protecției consumatorilor. Din totalul de produse verificate, în valoare de 725.106 lei, au fost identificate produse cu abateri în valoare de 27.966 lei. În fața acestor constatări, inspectorii au luat măsuri ferme pentru a asigura siguranța cetățenilor și a proteja drepturile lor.

Astfel, produsele cu deficiențe în valoare de 18.322 lei au fost oprite definitiv de la comercializare și retrase din circuitul consumului uman. De asemenea, au fost luate măsuri temporare pentru produsele cu probleme în valoare de 9.644 lei, acestea fiind oprite de la comercializare până când deficiențele vor fi remediate.

În urma controalelor, s-a constatat că în 89 de cazuri comercianții nu au respectat prevederile legale referitoare la protecția consumatorilor. Ca urmare, au fost aplicate 76 de amenzi contravenționale, în cuantum de 351.000 lei, și au fost emise 88 de avertismente. Aceste măsuri punitive au fost luate pentru a asigura respectarea drepturilor consumatorilor și pentru a descuraja practicile neloiale din partea unor agenți economici.

În aceeași perioadă, Comisariatul a înregistrat și 24 de petiții de la cetățeni care au solicitat sprijin în rezolvarea unor litigii sau probleme legate de drepturile consumatorilor. Echipa de inspectori a analizat fiecare petiție cu atenție și a răspuns prompt, oferind asistență și căutând soluții adecvate pentru fiecare caz în parte.

Astfel, activitatea inspectorilor pentru protecția consumatorilor din Teleorman a demonstrat o implicare serioasă și responsabilă în protejarea drepturilor cetățenilor. Prin controalele efectuate și prin aplicarea de sancțiuni, s-a asigurat un cadru mai sigur și mai echitabil pentru consumatorii din județul Teleorman. Aceste măsuri au un impact direct asupra calității produselor și serviciilor oferite în piață, contribuind la creșterea gradului de încredere al cetățenilor în comerțul local.

Claudiu DUMITRACHE

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Teleormănenii Sesizări Protecția Consumatorilor