× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Sprijin în bani pentru elevii care primesc burse sociale

Exploziv News 24 • 07-09-2022, 14:00:36 • 18 vizualizari
 

Acest sprijin a fost gândit pentru a ușura familiile defavorizate, care au elevi de școală, iar suma respectivă poate fi folosită pentru achiziționarea de rechizite, haine sau alimente.

Senatorul PSD Teleorman, Dănuț Cristescu, este unul dintre susținătorii acestui demers, anunțând pe o cunoscută rețea de socializare modalitatea de alocare a acestor fonduri de către Ministerul Educației.

”Încă o măsură propusă de PSD în pachetul „Sprijin pentru România” prin care elevii care primesc burse sociale, vor primi în fiecare lună un voucher de 30 de euro, pentru achiziția de rechizite, alimente și haine. Acesta este abordarea PSD de a asigura acces egal la educație pentru toate categoriile de elevi. Dacă tot vorbim de „România educată”, atunci acest proiect trebuie să se refere la toți elevii.
Voucherele de 30 euro/elev cu bursă socială se acordă în fiecare lună de școală, până la finalul anului, în plus față de suma de 500 de lei primită de acești elevi la început de an școlar.
Distribuția banilor către elevii eligibili (atât suma de 500 de lei de la început, cât și voucherele de 30 euro/lună) se asigură de către Ministerul Educației”, a anunțat senatorul teleormănean. 
Dănuț Cristescu este unul dintre puținii parlamentari cu activitate, atât în Senat, cât și în teritoriu. Mai mult, acesta informează cetățenii, ori de câte ori este cazul, cu privire la inițiativele legislative la care lucrează sau despre măsurile gândite la nivel național pentru populație. Astfel, acesta a prezentat zilele trecute, o situație clară a activității sale, după cum urmează: a participat la 239 ședințe de comisie (Comisia Buget-Finanțe – secretarul comisiei; Comisia Administrație Publică; Comisia Juridică), 842 voturi în plen din 873, 60 de luări de cuvânt în plenul Senatului, 41 de inițiative legislative, 80 de amendamente formulate asupra Ordonanțelor de Urgență sau proiectelor de lege, 15 interpelări – toate susținute în plenul Senatului, 10 declarații politice – toate susținute în plenul Senatului, sute de audiențe la cabinetele parlamentare din Alexandria și Videle, precum și deplasări în județ cu cei doi colegi deputați, Florin Piper și Paul Stancu.

Articolul Sprijin în bani pentru elevii care primesc burse sociale apare prima dată în Exploziv News 24.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Exploziv News 24 » Articole Exploziv News 24 »
 
Sprijin Pentru Elevii Primesc Sociale