× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Valul de căldură, în extindere și intensificare / Indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități

Ziarul Teleormanul • 25-08-2023, 14:00:11 • 29 vizualizari
 

Potrivit atenționărilor emise de Administrația Națională de Meteorologie, valul de căldură va cuprinde toată țara în zilele următoare.

Astfel, conform meteorologilor, sâmbătă și duminică, întreaga țară se află sub atenționare Cod galben de caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități îndeosebi în zonele de câmpie și podiș. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 și 22 de grade.

De asemenea, valul de căldură se va menține în majoritatea zonelor țării și în zilele următoare.

Totodată, și pe parcursul zilei de astăzi, în mai multe județe din vestul, sudul și sud-estul teritoriului valul de căldură se va menține. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 și 22 de grade.

Related

 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Căldură Extindere Intensificare Indicele Temperatură-umezeală Depăși Pragul Critic