× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Muzeul Județean Teleorman: Atelierul de pedagogie muzeală „Sorcova, vesela…

Ziarul Mara • 09-12-2022, 10:00:16 • 40 vizualizari
 

Muzeul Judeţean Teleorman, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Teleorman a organizat joi, 8 decembrie 2022, începând cu ora 9.00, în colaborare cu Școala Gimnazială nr. 1 Mârzănești, atelierul de pedagogie muzeală „Sorcova, vesela…”.

La evenimentul care a avut loc la sediul Muzeului Județean Teleorman au luat parte elevi de la Școala Gimnazială nr. 1 Mârzănești.

În cadrul atelierului, copiii au primit informații despre obiceiul popular românesc „Sorcova”, despre tradiția și semnificația acestui ritual practicat la începutul fiecărui an, pe data de 1 ianuarie și au realizat o sorcovă folosind diverse materiale și tehnici de lucru.

Umblatul cu Sorcova este unul dintre cele mai vechi obiceiuri tradiționale românești, motiv de bucurie pentru copii. Cei mici merg cu o crenguță înmugurită de copac sau cu o sorcovă creată dintr-un băț pe care s-au împletit flori din hârtie colorată. Alături de Plugușor, Sorcova este puternic înrădăcinată în cultura poporului nostru.

Sorcova este considerată de cei mici ca fiind o baghetă magică, prin intermediul căreia aceștia pot oferi sănătate, tinerețe și vigoare celor pe care îi colindă.

Cornelia RĂDULESCU

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Muzeul Județean Teleorman Atelierul Pedagogie Muzeală Sorcova Vesela…