× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Continuă înscrierile în cadrul Centrului de Excelență Teleorman

Ziarul Mara • 03-08-2023, 10:00:24 • 76 vizualizari
 

Până pe 11 august 2023 se mai fac înscrieri pentru elevi în cadrul Centrului de Excelență Teleorman.

Înscrierea se face de către părinte prin completarea Formularului de înscriere, disponibil pe site-ul instituției https://www.excelentatr.ro/%C3%AEnscrieri

Cei interesați au avut la dispoziție o lună (11 iulie-11 august) să se înscrie.

Pregătirea elevilor în cadrul Centrului Județean de Excelență Teleorman se face în grupe de excelență, pe ani de studiu și discipline.

Grupele sunt organizate pentru nivel primar (matematică- clasa a IV-a), gimnazial și liceal, în funcție de specificul fiecărei discipline, numărul elevilor din fiecare grupă fiind de minimum 8 și maximum 15.

Durata activităților de curs pentru fiecare grupă este de 1/2 oră pe săptămână.

Activitatea de pregătire se poate desfășura și online.

Elevii care învață în școlile din mediul rural, dacă nu au posibilitatea de a se deplasa pentru a participa la pregătire în grupele din zonele urbane (Alexandria, Videle, Roșiorii de Vede, Turnu Măgurele, Zimnicea), pot opta pentru activitatea online.

În situația în care numărul elevilor înscriși este mai mare decât numărul locurilor disponibile, în perioada 1-30 septembrie 2023 va avea loc o testare.

Elevii care au obținut rezultate la olimpiadele organizate în anul școlar 2022-2023 (etapa județeană, etapa națională) sunt selectați în grupele de excelență fără a mai susține testare.

Elevii care în anul școlar 2022-2023 au fost înscriși în grupele de pregătire ale CJEXTR și au fost admiși la evaluarea finală, nu susțin testare.

Disciplinele pentru care se organizează selecția sunt: limba și literatura română, limba engleză, limba franceză, matematică, informatică, fizică, chimie, biologie, geografie, istorie, educație tehnologică, pedagogie și educație muzicală.

Cornelia RĂDULESCU

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Continuă înscrierile Cadrul Centrului Excelență Teleorman