× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Ministrul Agriculturii a făcut apel către fermierii care blochează intrările în orașe să meargă acasă

Ziarul Mara • 16-01-2024, 10:00:23 • 139 vizualizari
 

Protestele transportatorilor și fermierilor au continuat luni, 15 ianuarie, pentru a șasea zi consecutivă, după ce negocierile din weekend cu reprezentanții Guvernului nu au avut rezultatul așteptat de aceștia.

După ce negocierile de vineri cu premierul au eșuat, sâmbătă protestatarii au fost invitați, tot la propunerea prim-ministrului, la consultări, la Ministerul Agriculturii.

Negocierile purtate cu ministrul Agriculturii, Florin Barbu, au avut un rezultat pozitiv. Fermierii au semnat un proces verbal prin care ministrul se angajează să rezolve mai multe dintre revendicările lor, inclusiv amânarea ratelor.

Discuțiile au continuat și duminică, la Ministerul Finanțelor. Însă, fără un rezultat mulțumitor.

Luni, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a făcut apel către fermierii care blochează intrările în mai mult orașe din țară să meargă acasă.

Florin Barbu a spus că banii pentru toate cerințele lor sunt deja cuprinși în buget.

“Eu rog pe toți fermierii să meargă acasă, pentru că (pentru – n.r.) toate revendicările solicitate Guvernului și Ministerului Agriculturii banii au fost și sunt prinși în bugetul Ministerului Agriculturii. Pentru că e pentru prima oară în ultimii 30 de ani când Ministerul Agriculturii are 2% din PIB-ul României.

Din punctul de vedere al protestatarilor, dânșii au spus pe procesul verbal nu mai au treabă cu Ministerul Agriculturii”, a declarat ministrul.

Luni, sute de camioane, tractoare și alte utilaje au stat încolonate în apropierea a peste 20 de mari orașe și pe alte drumuri din țară. Multe șosele au fost blocate, problemele fiind mai mari decât în weekend, având în vedere că a fost începutul săptămânii de lucru.

Dana PĂUNE

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Ministrul Agriculturii Făcut Către Fermierii Blochează Intrările Orașe Meargă Acasă