× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Comunicat de presă. Victorie importantă a PNL. România intră în Schengen

Informatia de Teleorman • 29-12-2023, 10:00:55 • 120 vizualizari
 

PNL a tratat aderarea României la Spațiul Schengen ca o prioritate absolută, fiind vorba despre cel mai important proiect de țară, după ce am devenit membri ai UE și NATO.
Cei mai consistenți și relevanți pași au fost făcuți în perioada guvernărilor liberale din ultimii ani, când miniștrii Afacerilor Externe, Afacerilor Interne și Justiției au lucrat permanent pentru cauza României.
Eforturile conjugate ale președintelui României, Klaus Iohannis, precum și ale ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu și ale ministrului Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, ne aduc astăzi semnale externe extrem de pozitive.
Pe 23 decembrie 2023, Ministerul Afacerilor Interne a ajuns la un acord politic, împreună cu ministerele omologe din Austria și Bulgaria, privind extinderea Spațiului Schengen cu România și Bulgaria. Această extindere urmează să se aplice la frontierele aeriene și maritime începând cu luna martie 2024!
Totodată, aderarea la Spațiul Schengen cu frontierele terestre urmează să fie discutată în 2024, în strânsă legătură cu măsurile compensatorii privind întărirea controlului la frontiere și aplicarea Acordului Dublin.
Obiectivele atinse de ministrul liberal de Interne sunt o continuare a eforturilor din timpul mandatului deținut de Lucian Bode la MAI și reprezintă un succes pentru România.
PNL va continua eforturile pentru admiterea cu granițele terestre, pentru traficul rutier și feroviar și pentru obținerea statutului de membru cu drepturi depline în Spațiul Schengen.
De asemenea, PNL va continua negocierile la nivel diplomatic și lucrul la nivel tehnic pentru atingerea acestui proiect de țară esențial pentru viitorul României.

Biroul de presă al PNL Teleorman

 
 
Continuare pe Informatia de Teleorman » Articole Informatia de Teleorman »
 
Comunicat Presă Victorie Importantă România Intră Schengen