× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Activități ale polițiștilor teleormăneni pentru protectia animalelor. Doi bărbați au fost arestați

Infoexpres TV • 30-05-2024, 20:00:27 • 52 vizualizari
 

De la începutul anului și până în prezent, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au continuat activitățile de prevenire și combatere a faptelor de cruzime săvârșite asupra animalelor.

Astfel, au acționat pentru salvarea și extragerea imediată din situații de pericol a 30 de animale (4 cai și 26 de câini), fiind emise 12 ordine de plasare în adăpost.

În perioada menționată au fost înregistrate 36 de dosare penale, conform prevederilor Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor și au fost soluționate 40 de dosare penale.

În urma administrării probatoriului, față de două persoane cercetate pentru “uciderea cu intenție a animalelor, fără drept” și “rănirea cu intenție a animalelor” a fost dispusă măsura reținerii, cercetările fiind continuate sub supravegherea unităților de parchet.

În urma verificărilor și a neregulilor de natură contravențională constatate, au fost aplicate 122 de sancțiuni a căror valoare depășește 22.000 de lei.

Exemplificăm:

In ziua de 24 mai, polițiștii structurii de protecție a animalelor au dispus reținerea unui bărbat de 36 de ani, din comuna Lisa, județul Teleorman, cercetat în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “rănirea cu intenție a animalelor”.Bărbatul ar fi rănit cu intenție un câine ce aparține vecinei sale, aplicându-i mai multe lovituri, cu un obiect contondent. Câinele a fost plasat în adăpost și i-au fost acordate îngrijiri de specialitate.

Polițiștii acționează permanent și intervin cu celeritate pentru salvarea vieții animalelor și tragerea la răspundere a cetățenilor care aleg să nu respecte prevederile legale privind protecția animalelor.

 
 
Continuare pe Infoexpres TV » Articole Infoexpres TV »
 
Activități Polițiștilor Teleormăneni Pentru Protectia Animalelor Bărbați Arestați