× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

15 zile de PROTEST, la Afumați – De la Mica Unire, la marea revoltă

Liber in Teleorman • 24-01-2024, 14:00:16 • 159 vizualizari
 

Într-o atmosferă de determinare și solidaritate, fermierii și transportatorii continuă să protesteze în localitatea Afumați. De Ziua Unirii, s-au împlinit 15 zile de protest în stradă, în frig. De la începutul acestui val de nemulțumiri, Afumați a devenit punctul principal al manifestațiilor, iar oamenii au arătat că nu vor ceda până când toate revendicările lor nu vor fi puse în aplicare.

La intrarea în Capitală, grupurile de fermieri și transportatori se amplifică, aducând împreună voci din întreaga țară. Attila Szabo, un fermier din Smârdioasa, stă neclintit în mijlocul manifestațiilor și își exprimă mâhnirea față de situația actuală. Acesta spune că investiția sa în agricultură nu mai este sustenabilă din cauza creșterii continue a costurilor.

„Am ajuns în ziua 15, am ajuns la Unire, însă problemele noastre au rămas nerezolvate. Indiferența acestor oameni e ieșită din comun. Mă gândesc că la sfârșitul lunii îmi vin scadențele pentru leasing și nu sunt puține. Grâul pe care îl am în stoc nu s-a scumpit, mai vine marfă din Ucraina. Guvernul nu mă ajută, prețul nu mă ajută. Într-un final cred că o să dau faliment. Am stat 14 ani în Germania, unde am câștigat bani, am venit în țară să investesc, să fac o firmă. Și ce s-a întâmplat cu banii mei? Investiția mea aici nu mai este sustenabilă. Nu din vina mea, pentru că nu am pierdut banii la casino, a venit seceta 3 ani de zile, au venit cerealele din Ucraina. Dl ministru nu vrea să înțeleagă că de la 1% la 3% e o povară grea pentru noi”, a spus Attila Szabo, la Realitatea PLUS.

Guvernul a răspuns până acum cu promisiuni vagi și propuneri considerate neconcludente de către protestatari. Cu toate acestea, liderii mișcării afirmă că nu vor renunța până când vor vedea măsuri concrete și imediate.

 
 
Continuare pe Liber in Teleorman » Articole Liber in Teleorman »
 
PROTEST Afumați Revoltă