× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Teleormănenii încep să câştige mai bine, cel puţin pe hârtie

Ziarul Mara • 20-09-2022, 10:00:14 • 10 vizualizari
 

Salariile teleormănenilor au crescut. Cel puţin asta reiese din ultimul buletin statistic al Direcţiei Judeţene de Statistică Teleorman.

Avem puține locuri de muncă, iar ele sunt și prost plătite. Aceasta este concluzia care se poate trage din ultimul buletin informativ al Statisticii Teleorman. Potrivit datelor, teleormănenii sunt printre cei mai prost plătiți români.

Potrivit statisticienilor, “în luna iunie 2022, câştigul salarial mediu nominal net la nivelul judeţului Teleorman a fost de 2910 lei, mai mare cu 10.00 % ( + 277 lei) , faţă de cel înregistrat în luna iunie 2021”.

Teleormanul, județul ai cărui politicieni conduc, de atâta amar de vreme, destinele României, se situează la “loc de cinste” în ceea ce privește starea de sărăcie a populației, rata extrem de ridicată a șomajului, industria, turismul dar și rezultatele obținute de către educatori și elevi în procesul de pregătire școlară. Un județ parcă predestinat a se afla mereu în coada tuturor clasamentelor întocmite la nivel național.

Datele Direcției Județene de Statistică arată că în Teleorman, cel mai mare câștig salarial mediu net a fost în domeniul serviciilor, urmat de agicultură. Cel mai puțin au câștigat salariații din industrie și construcții.

”2560 lei în agricultură, silvicultură, piscicultură, cu 2.46 % ( + 63 lei) mai mare faţă de realizările lunii iunie 2021; 2661 lei în industrie şi construcţii, cu 8.00 % (+ 201 lei) mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului 2021; 3105 lei în activitatea de servicii, cu 13.00 % ( + 396 lei) mai mare faţă de realizările lunii iunie 2021”, se arată într-o informare a Direcției Județene de Statistică Teleorman.

Claudiu DUMITRACHE

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Teleormănenii încep Câştige Puţin Hârtie