× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Incendiile de vegetație uscată – o amenințare pentru mediul înconjurător și comunitate

Ziarul Mara • 22-07-2023, 10:00:20 • 37 vizualizari
 

În ultimele 24 de ore, județul Teleorman a fost martorul a șapte incendii de vegetație uscată în diferite localități, incluzând Scrioaștea, Mârzănești, Troianu, Turnu Măgurele, pe DJ 504 între Alexandria și Cernetu, Alexandria și Năsturelu. Aceste evenimente au ridicat îngrijorări cu privire la creșterea numărului de incendii de vegetație uscată în zonă.

Pompierii militari teleormăneni au intervenit prompt pentru a stinge focurile și pentru a preveni extinderea lor. Cu toate acestea, situația atrage atenția asupra necesității ca autoritățile locale și cetățenii să acționeze responsabil și să ia măsuri adecvate pentru a preveni astfel de evenimente.

Este crucial ca fiecare persoană să evite comportamentele riscante care pot declanșa incendii de vegetație uscată. Astfel, aruncarea neglijentă a țigărilor nestinse sau utilizarea focului deschis pentru arderea gunoaielor și deșeurilor pot avea consecințe devastatoare asupra mediului înconjurător, a proprietăților și chiar a vieților oamenilor.

În acest context, este esențial să se ia în considerare măsurile de prevenire a incendiilor de vegetație uscată, cum ar fi crearea de fâșii arate în apropierea drumurilor de acces, astfel încât țigările nestinse să nu poată aprinde vegetația. De asemenea, cetățenii trebuie să fie conștienți de interdicția privind aprinderea intenționată a vegetației uscate, conform legislației în vigoare.

Flăcările pot lua repede amploare și se pot răspândi în condiții de vânt, devenind extrem de periculoase dacă se apropie de zone populate, rețele de electricitate sau locuri cu risc de explozie.

Pentru a preveni astfel de situații și pentru a proteja comunitatea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor să anunțe imediat situațiile care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Pentru a consolida cultura preventivă în comunități, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au efectuat controale de specialitate în diverse zone, cum ar fi Didești și Gălăteni. În urma acestor verificări, au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale în valoare de 1000 de lei, în cazul operatorilor economici și al unităților de cult care au fost identificate cu nereguli.

Eforturile de control și informare preventivă vor continua și în viitor pentru a consolida educația privind prevenirea incendiilor și pentru a proteja comunitățile locale de riscurile potențiale. Conștientizarea, responsabilitatea și acțiunile proactive sunt esențiale pentru a ne proteja mediul înconjurător și a asigura siguranța tuturor locuitorilor județului Teleorman.

CLAUDIU DUMITRACHE

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Incendiile Vegetație Uscată Amenințare Pentru Mediul înconjurător Comunitate