× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Liturghie arhierească, duminică, la Mănăstirea Cosoteni

Actualitatea de Teleorman • 20-10-2023, 20:00:49 • 50 vizualizari
 

La Mănăstirea Sfântului Dimitrie din localitatea Coșoteni de lângă Roșiori de Vede continuă evenimentele dedicate zilelor Mănăstirii cu Liturghia Arhierească oficiată de Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, duminică, 22 octombrie 2023, începând cu ora 09.30.

„Zilele Mănăstirii Coșoteni, debutate marți 17 octombrie, continuă duminică prin oficierea Sfintei Liturghii la Altarul de vară de către Episcopul Alexandriei și Teleormanului, Preasfințitul Părinte Galaction, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Programul liturgic va începe la ora 08.30 prin oficierea Acatistului Mântuitorului Iisus Hristos și va continua cu primirea Ierarhului și înveșmântarea sa la ora 09.30 urmată de la ora 09.45 de Sfânta Liturghie Arhierească.

Aceste evenimente au loc cu prilejul hramului istoric al Mănăstirii noastre serbat zilele viitoare în ziua de cinstire a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie. Invităm alături de noi pe toți dreptmăritorii creștini pentru a ne ruga împreună Preamilostivului Dumnezeu și Sfântului Dimitrie pentru pacea în lume și in țară dar și pentru bunăstarea tuturor creștinilor.” – protos. Ciprian Florea, Starețul Mănăstirii Coșoteni.

Mănăstirea Coșoteni se află la 3 km de Municipiul Roșiori de Vede și a fost ridicată în anul 1647 de către Domnitorul Matei Basarab. Biserica Mănăstirii a fost construită în doar 26 de zile și este prima biserică din cărămidă din județul Teleorman.

The post Liturghie arhierească, duminică, la Mănăstirea Cosoteni appeared first on Actualitatea de Teleorman.

 
 
Continuare pe Actualitatea de Teleorman » Articole Actualitatea de Teleorman »
 
Liturghie Arhierească Duminică Mănăstirea Cosoteni