× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Numai Haralambie Epure îl poate învinge pe Drăgușin

Ziarul Teleormanul • 04-06-2024, 14:00:11 • 58 vizualizari
 

N-o spunem noi. Ci Drăgușin însuși, care, pe la jumătatea campaniei ieșea, blând ca un mielușel, să explice publicului din Alexandria că “contracandidatul” lui o să-i fabrice mizerii. Nu doar lui, ci și familiei sale. Ca atare, Drăgușin însuși își vede competiția la singular și pare să se teamă că această competiție îi va afecta karma, zenul și feng-shui-ul în cea de-a doua parte a campaniei electorale. Singularizând competiția, însuși Drăgușin ne transmite, în subsidiar, un mesaj foarte ferm: singura persoană care îi poate strica jocurile, despre care mulți au crezut că sunt deja făcute, este candidatul liberal la Primăria Alexandria, Haralambie Epure.
În realitate, n-am observat ca, pe parcursul acestei campanii electorale, Haralambie Epure să fi ieșit la interval cu mizerii la adresa niciunui contracandidat, cu atât mai puțin la adresa lui Victor Drăgușin. Mai mult, fiecare ieșire publică a lui s-a focusat fie pe a răspunde atacurilor venite, în mod paradoxal, chiar din partea lui Drăgușin, care acuză pe alții de disperare în timp ce el însuși pare cam disperat, fie pe a se întâlni cu oamenii zilnic în stradă pentru a le explica motivele candidaturii sale și planurile lui de viitor, în cazul în care va obține susținerea publică pentru a-și atinge obiectivul de a câștiga aceste alegeri.
De fapt, asistăm la o competiție între vechi, personalizat foarte clar de Drăgușin, care folosește strategii și tactici electorale mai degrabă specifice perioadei anilor 90, și nou, reprezentat de Haralambie Epure, care, prin entuziasm și tinerețe, vine înspre mediul politic cu intenția de a susține tinerii și de a le apăra interesele. E o competiție între o epocă apusă deja cam peste tot în România și o direcție modernă, europeană, focusată pe viitor și pe tot ce poate el să aducă bun pe termen lung.
De aceea, a fost cât se poate de corect demersul lui Drăgușin de a-și identifica adversarul într-un singur personaj. Și, din punctul acesta de vedere, putem chiar să fim de acord cu el. Viitorul nu e despre strategii comuniste de mobilizare, nu e despre mașini de vot, nu e despre amenințări voalate și jigniri nesărate, ci despre șanse. Despre șansele Alexandriei de a deveni ceea ce merită a fi de mult. Despre tinerii acestui oraș, care merită să aibă posibilitatea de a rămâne acasă, dacă asta își doresc. E despre felul în care, în sfârșit, Alexandria poate fi luată înapoi de la Drăgușin. Și doar Haralambie Epure poate face asta.

Related

 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Haralambie învinge Drăgușin