× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 
alege dreapta unita

22 de accidente cu bicicliști, din care unul mortal, în primele luni ale anului

Actualitatea de Teleorman • 16-03-2024, 20:00:52 • 54 vizualizari
 

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au continuat să acționeze pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulație pe drumurile publice din județ.

În ziua de 14 martie, polițiștii rutieri teleormăneni au acționat pentru depistarea conducătorilor auto care aleg să nu respecte prevederile legale referitoare la circulația rutieră, aceștia aplicând aproximativ 100 de sancțiuni contravenționale potrivit OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost reținute șapte permise de conducere și au fost retrase patru certificate de înmatriculare pentru diverse încălcări ale legii.

Din totalul sancțiunilor, 28 au fost aplicate de către Polițiștii Serviciului Rutier Teleorman, care au acționat îndeosebi pe DN 6, în vederea reducerii riscului rutier. În acest context, polițiștii au depistat și sancționat contravențional, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, un bărbat de 38 de ani, domiciliat în comuna Beciu, care conducea un autoturism în comuna Buzescu, depășind cu peste 50 km/h viteza maximă admisă pe sectorul de drum indicat, fiindu-i reținut permisul de conducere. De asemenea, în localitatea Tigănești a fost depistat un biciclist, bărbat de 63 de ani, din comuna Poroschia, care circula pe DN 51, deși se afla sub influența alcoolului și nu purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescente/reflec-torizante, în cazul acestuia fiind aplicată o sancțiune contravențională a cărei valoare depășește 900 de lei. Polițiștii atrag atenția asupra regulilor pe care bicicliștii le ignoră, de cele mai multe ori, punându-și viața în pericol.

După cum relevă statistica, la nivelul județului Teleorman, de la începutul anului și până în prezent, au fost înregistrate 22 de accidente în care au fost implicați bicicliști, unul fiind soldat cu decesul victimei, iar în 21 de cazuri, bicicliștii suferind răni ușoare.

Pentru prevenirea implicării acestora în evenimente rutiere, în perioada supusă atenției au fost aplicate nu mai puțin de 150 de sancțiuni contravenționale bicicliștilor.

Polițiștii atrag atenția asupra necesității respectării normelor privind circulația bicicletelor pe drumurile publice, întâi de toate pentru ocrotirea propriei vieți și a celorlalți participanți la trafic, și mai apoi din cauza valorilor mari ale amenzilor.

The post 22 de accidente cu bicicliști, din care unul mortal, în primele luni ale anului appeared first on Actualitatea de Teleorman.

 
 
Continuare pe Actualitatea de Teleorman » Articole Actualitatea de Teleorman »
 
Accidente Bicicliști Mortal Primele Anului