× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

BULETIN INFORMATIV

IPJ Teleorman • 15-09-2022, 14:00:30 • 89 vizualizari
 

Polițiștii  din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au acționat în vederea prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, fiind întocmite dosare penale și aplicate sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri privind circulația pe drumurile publice.

În ultimele 24 de ore,  în urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 41 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 15 175  lei, au reținut 5 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice.

Dintre acestea, 14 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 7 sancțiuni pentru lumini, 2 sancțiuni pentru alte abateri, 1 sancțiune pentru depășire, 16 sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță.

Exemplificăm:

La data de 14 septembrie a.c., orele 23:40, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Alexandria au  depistat un bărbat în vârstă de 37 de ani, din localitatea Buzescu, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în municipiu, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. 

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea  unui vehicul  sub influența alcoolului”,  urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.   

 La data de 14 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției oraș Videle – Formațiunea Rutieră au  depistat un tânăr în vârstă de 28 de ani, din comuna Tătărăștii de Jos, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 503, în localitatea Blejești, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. 

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea  unui vehicul  sub influența alcoolului”,  urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.   

 
 
Continuare pe IPJ Teleorman » Articole IPJ Teleorman »
 
BULETIN INFORMATIV