× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Șoferii teleormăneni pot să devină exemple

Ziarul Mara • 24-10-2023, 10:00:20 • 109 vizualizari
 

Într-un efort susținut pentru asigurarea siguranței pe drumurile din Teleorman, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au desfășurat o acțiune pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. Din fericire nici unul nu a consumat alcool. Această acțiune a avut un scop bine definit: să prevină accidentele cauzate de viteza excesivă și consumul de alcool sau substanțe psihoactive la volan.

Cu determinare și profesionalism, polițiștii au oprit în trafic peste 50 de autovehicule și au legitimat nu mai puțin de 55 de persoane. Ceea ce merită menționat în mod deosebit este rezultatul testelor efectuate.

Dintre cei 25 de șoferi supuși verificărilor cu aparatul alcooltest, fiecare și-a dovedit responsabilitatea, toate testele indicând rezultate negative. Acest lucru confirmă că niciunul dintre șoferi nu se afla sub influența alcoolului în timpul conducerii.

În plus, pentru a asigura un control complet al situației, a fost efectuată o testare cu aparatul drugtest, cu un rezultat și mai semnificativ – negativ. Acest lucru înseamnă că nicio persoană nu a fost depistată ca având consum de substanțe psihoactive la volan în timpul acțiunii poliției din Teleorman.

Aceste rezultate pozitive au demonstrat că acțiunile preventive ale polițiștilor au un impact semnificativ în menținerea siguranței pe drumurile publice. Totuși, în ciuda acestor cifre îmbucurătoare, polițiștii au aplicat 33 de sancțiuni contravenționale în doar câteva ore. Din acestea, 22 au fost adresate conducătorilor auto care au depășit viteza legală, ceea ce a condus la reținerea a 12 permise de conducere. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a ajuns la aproximativ 30.000 de lei.

Este important să subliniem că această acțiune nu ar fi fost posibilă fără cooperarea șoferilor care au înțeles importanța comportamentului civilizat în trafic.

Aceștia merită toate felicitările pentru că au demonstrat că prioritățile lor sunt siguranța rutieră și respectarea legii. Comportamentul lor responsabil în trafic a contribuit la menținerea unui mediu sigur pe drumurile din Teleorman.

Claudiu DUMITRACHE

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Șoferii Teleormăneni Devină Exemple