× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

CENTRUL DE COMUNICARE JUDEȚEAN TELEORMAN

IPJ Teleorman • 11-06-2024, 14:00:44 • 52 vizualizari
 

Până la ora 17:00, la nivelul judeţului Teleorman, procesul electoral s-a desfășurat fără a fi înregistrate incidente deosebite, la toate cele 334 de secții de votare.

Toate sesizările cu caracter electoral primite sunt gestionate corespunzător și echidistant, după finalizarea verificărilor urmând a se stabili care dintre acestea se confirmă.

Astăzi, până la ora prezentei informări, au fost înregistrate 50 de sesizări privind desfășurarea procesului electoral, majoritatea aspectelor reclamate neconfirmându-se (anterior acestei zile fiind înregistrate 21 de semnalări).

La o secție din comuna Stejaru, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o persoană ar fi însoțit un alegător în cabina de vot. În urma verificărilor suplimentare efectuate, s-a stabilit faptul că președintele biroului electoral al secției de votare a permis accesul însoțitorului solicitat de către alegător, din motive temeinice constatate de către acesta.

Reamintim că structurile Ministerului Afacerilor Interne desfăşoară activităţi în sistem integrat pe toată perioada desfăşurării procesului electoral, pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiţii de siguranţă şi pentru a verifica şi sancţiona cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale.

Având în vedere o alertă semnalată prin Sistemul Informatic de Monitorizare a Prezenței la Vot și de Prevenire a Votului Ilegal, la o secție din localitatea Băcălești, polițiștii s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot în cazul unui bărbat care a votat, fără a fi înscris pe vreuna dintre liste.

De asemenea, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în cazul a două persoane care și-au fotografiat buletinele de vot, la Balaci și Videle, respectiv 1.000 de lei și 600 lei.

Pentru un plus de siguranță, au fost constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o impune.

La acest moment, sunt în curs de verificare mai multe sesizări privind afișele electorale care nu au fost îndepărtate și comercializarea de băuturi alcoolice la mai puțin de 500 m de secțiile de votare în mai multe localități .

La Segarcea-Vale, jandarmul care asigură paza urnei mobile a sesizat faptul că anumiți candidați adresează injurii unor persoane, fapt pentru care au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, potrivit Legii nr. 61/1991.

Totodată, pe raza județului sunt organizate mai multe filtre rutiere, cu scopul de a verifica transportul de persoane, în contextul electoral, pentru depistarea persoanelor care încalcă prevederile legale, precum și pentru fluidizarea traficului rutier.

În cadrul acțiunilor desfășurate până la această oră în trafic, au fost verificate peste 270 de persoane și 210 vehicule, fiind aplicate 68 de sancțiuni contravenționale.

Acționăm cu imparțialitate și pentru respectarea cu strictețe a normelor legale, o atenție deosebită fiind acordată verificărilor privind comiterea unor contravenții sau infracțiuni electorale, indiferent de persoanele implicate.

Efectivele M.A.I. rămân mobilizate pentru a asigura intervenția rapidă și cercetarea cu celeritate a tuturor sesizărilor.

Sesizați orice încălcare a legii electorale la 112!

 
 
Continuare pe IPJ Teleorman » Articole IPJ Teleorman »
 
CENTRUL COMUNICARE JUDEȚEAN TELEORMAN