× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

200 milioane de euro pentru proprietarii de păduri

Ziarul Mara • 17-08-2023, 14:00:19 • 27 vizualizari
 

Comisia Europeană a aprobat, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, o schemă a României în valoare de 200 milioane EUR (998 milioane RON) care are ca scop să compenseze proprietarii de păduri pentru lemnul netăiat din cauza cerințelor ecologice obligatorii.

Această schemă urmărește să stopeze și să inverseze declinul biodiversității, să amelioreze serviciile ecosistemice și să conserve habitatele și peisajele.

În cadrul schemei, care se va aplica până la 31 decembrie 2027, ajutorul va lua forma unor subvenții directe acordate proprietarilor privați de păduri. Cuantumul ajutorului per beneficiar va fi calculat pe baza prețului mediu al unui metru cub de lemn pe picior și a volumului mediu anual de pădure nerecoltată pe hectar și pe an.

Comisia a considerat că schema este necesară și adecvată pentru a sprijini dezvoltarea sectorului forestier, a concluzionat că schema este proporțională, deoarece este limitată la minimul necesar și că va avea un impact limitat asupra concurenței și a schimburilor comerciale dintre statele membre. Având în vedere aceste considerente, Comisia a aprobat schema notificată de România, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.

Cornelia RĂDULESCU

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Milioane Pentru Proprietarii Păduri