× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Crucea Roșie Filiala Teleorman demarează Proiectul “Primul Ajutor în Alexandria”

Ziarul Teleormanul • 09-10-2023, 14:00:09 • 107 vizualizari
 

Filiala Teleorman de Cruce Roșie începe, de luni, 9 octombrie, la Centrul Multifuncțional pentru Tineri din Alexandria, instruirea unui  număr de 180 de cadre didactice și elevi din unitățile de învățământ din municipiul Alexandria, în acordarea primului ajutor. Proiectul “Primul Ajutor în Alexandria” este o inițiativă a filialei de Cruce Roșie Teleorman, în parteneriat cu Primăria municipiului Alexandria, în baza protocolului de colaborare încheiat între cele două instituții.

Proiectul își propune instruirea unui număr cât mai mare de persoane din unitățile școlare de pe raza municipiului Alexandria, care să dobândească deprinderile privind acordarea primului ajutor.

Luând în considerare siguranța și protecția copiilor, Crucea Roșie subliniază importanța educării profesorilor și copiilor în acordarea primului ajutor, astfel încât să fie bine pregătiți să reacționeze în mod eficient în situații de urgență, salvându-și fie propria viață, fie pe a celor din jur.

Cunostințele de acordare a primului ajutor abilitează oamenii să salveze vieți și ajută la recuperarea după o boală sau un accident, sporește capacitatea unei persoane de a lua măsuri rapide pentru a reduce sau stabiliza leziunile grave și pentru a îmbunătăți șansele de supraviețuire ale unei victime. Totodată, abilitățile de acordare a primului ajutor îi învață pe oameni cum să-și păstreze calmul în caz de urgență, precum și bunătatea și dorința de a-i ajuta pe ceilalți.

Copiii sunt mult mai vulnerabili la riscuri decât adulții deoarece ei au un control redus asupra mediului înconjurător și au diferite tipare de expunere la risc.   Cursurile de prim ajutor pentru elevi și cadre didactice sunt organizate și desfășurate în conformitate cu normele europene.

Programa de curs este standardizată la nivel național și armonizată în conformitate cu recomandările Consiliului European de Resuscitare și ale Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie.

Related

 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Crucea Roșie Filiala Teleorman Demarează Proiectul Primul Ajutor Alexandria