× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Campanie de testare împotriva hepatitelor virale B și C, în județul Teleorman

Ziarul Teleormanul • 15-09-2022, 14:00:06 • 15 vizualizari
 

Marți, 20 septembrie a.c., la sediul Consiliului Județean Teleorman, va avea loc o conferință de lansare a campaniei de testare împotriva hepatitelor virale B și C, în județul Teleorman.

Institutul Clinic Fundeni, în parteneriat cu Asociația Română ANTI-SIDA, implementează în perioada 2020-2023, proiectul LIVE(RO)2-SUD; Program regional de prevenire, screening și diagnostic al pacienților cu boli hepatice cronice secundare infecțiilor cu virusurile hepatice B/D și C, prin care vor fi testate 120.000 de persoane pentru depistarea infecțiilor cu virusuri hepatice B/D și C.

Lansarea Campaniei de Testare în județul Teleorman este marcată prin organizarea unei conferințe de presă în colaborare cu autoritățile locale, sub auspiciile  Consiliului Județean Teleorman, la care vor participa Adrian Ionuț Gâdea – președinte CJ Teleorman; profesor dr. Liliana Gheorghe, manager de proiect, Institutul Clinic Fundeni; dr. Mihaela Udrescu – Coordonator Național al Grupului GastRO, Societatea Națională de Medicina Familiei; dr. Liliana Catrinoiu  – coordonator medici de familie LIVE(RO)2-SUD Teleorman; Liana Velica, coordonatorul de proiect ARAS; Marinela Debu – președinte APAH-RO/specialist comunicare LIVE(RO)2-SUD.

De asemenea, vor participa și reprezentanți ai medicilor de familie și specialiști din cadrul unităților medicale și instituțiilor sanitare din județ, alături de echipele de medici gastroenterologi din cadrul Institutului Clinic Fundeni și Spitalului Universitar de Urgență București.

Temele care vor fi abordate în cadrul conferinței de presă sunt: hepatitele virale în România, problemă majoră de sănătate publică, abordări și soluții; scopul proiectul LIVE(RO) 2-SUD și rolul acestuia în atingerea obiectivelor definite de Organizația Mondială a Sănătății privind eliminarea hepatitelor virale până în 2030; rezultatele campaniei de testare după primul an; persoanele eligibile pentru testare și modalitățile de programare.

Related

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Campanie Testare împotriva Hepatitelor Virale Județul Teleorman