Despre realizările și munca depusă cu o meticulozitate ieșită din comun, despre proiectele și fondurile accesate de primarul comunei Saelele am scris și vom mai scrie, pentru că mereu se întâmplă lucruri bune în această localitate.
Am participat cu plăcere joi, 13 iulie 2023, în această comună la un eveniment foarte important, prilejuit de vizita ambasadorului Republicii Federale Nigeria, Safiya Ahmad Nuhu.
Primele întâlniri dintre ambasador și edilii comunei Saelele au avut loc la București, unde harnicii noștri conjudețeni au participat la diverse simpozioane, remarcându-se și atrăgând atenția Excelenței Sale Safiya Ahmad Nuhu.
A urmat abordarea directă a doamnei ambasador, care și-a exprimat dorința de a vizita localitatea, iar conform protocolului, i s-a trimis invitația oficială.
Astfel a ajuns în Saelele ambasadorul Safiya Ahmad Nuhu, cu dorința de a afla despre învățământul dual, despre educație, despre agricultură.
A fost primită cu bucurie de primarul comunei, Gabriel Cîrjan, de președintele consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, de subprefectul județului, Benone Rababoc, de inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean,
Sorin Ilie însoțit de insp. general adjunct Răzvan Delcea Vasile și de inspectorul școlar pentru învățământul profesional și tehnic Daniela Gheorghescu, de Ioana Panagoreț, decanul Facultății de Științe și Inginerie Alexandria, din cadrul Universității Valahia. Alături de aceștia au fost dascălii comunei, angajații Primăriei Saelele, elevii și locuitori acesteia, reprezentanți ai presei locale și naționale.
Un eveniment deosebit, venit ca o recunoaștere a activității destoinicului primar al localității, pentru care nu există „nu se poate”, pentru care fiecare zi este de o importanță majoră.
Ambasadorul Republicii Federale Nigeria, Safiya Ahmad Nuhu, a vizitat Primăria, școala, grădinița, cantina (după cum se știe, toți elevii și preșcolarii din Saelele primesc o masă caldă!), Căminul pentru persoane vârstnice (care arată impecabil și care a primit zilele trecute controale, trecând cu bine „testul”, în această perioadă când astfel de controale sunt făcute cu maximum de exigență!), ferma unor legumicultori din localitate, oameni harnici care au transformat afacerea de familie în pasiune și exemplu pentru comunitate, Căminul cultural și șantierul campusului pentru învățământul dual.
Atmosferă prietenoasă, oameni implicați, dornici de cooperare și de a face lucrurile bine.
Și chiar le fac, căci, așa cum îi place primarului Gabriel Cîrjan să spună, „trebuie să rămână după noi ceva, să-și amintească oamenii de noi cu plăcere”.
Și dacă până acum ceva timp primarul acesta, despre care tot timpul avem ceva de spus (și culmea, doar de bine!), avea un singur proiect pe care nu îl realizase, acesta ne-a anunțat solemn că proiectul cu pricina se va realiza anul viitor: locuitorii din Saelele vor avea gaze.
Omul acesta destoinic este dascălul despre care scriam, în urmă cu ceva vreme, că meditează GRATUIT elevii de gimnaziu și liceu la (din comună și din localitățile învecinate!) la matematică. Când vorbește despre elevii lui, tonul vocii se schimbă și îi numește „copilași”.
Acestea fiind spuse, nu putem încheia decât cu „Respect, domnule primar”!
Cornelia RĂDULESCU