× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Prefectul de Teleorman îi asigură pe seniori că se caută soluții pentru ameliorarea condițiilor de viață

Ziarul Mara • 05-10-2022, 08:41:31 • 142 vizualizari
 

Condițiile de viță sunt extreme de grele. În special pentru vârstnici. Aceștia abia se descurcă de la o lună la alta cu pensia pe care o primesc. În cadrul Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, prefectul județului Teleorman, Haralambie Epure i-a asigurat pe aceștia că se caută ”soluții concrete pentru ameliorarea condițiilor de viață ale persoanelor vârstnice, prin prelungirea perioadei de viață activă”.

“Mă adresez dumneavoastră, seniorilor, cu respectul cuvenit generației părinților și bunicilor noștri, de a căror înțelepciune și echilibru societatea românească are nevoie acum, mai mult decât oricând.

Dumneavoastră ați avut o contribuție determinantă la construirea României de astăzi și trebuie să aveți un cuvânt de spus și pentru evoluția României de mâine”, a spus prefectul Haralambie Epure.

Mai mult decât atât, acesta a ținut să le munțumescă seniorilor pentru echilibrul pe care îl oferă acestei țări.

”Dumneavoastră sunteți cei mai în măsură să ne îndrumați pe drumul corect, acela al echilibrului, unității și respectării valorilor morale.

Trecutul și viitorul presupun memoria. Viitorul societății își are rădăcinile în vârstnici și în tineri: cei din urmă, pentru că au puterea și vârsta de a duce istoria mai departe; cei dintâi, pentru că sunt o memorie vie. Un popor care nu are grijă de vârstnicii, de copiii și de tinerii săi nu are viitor.

Persoanele în vârstă aduc cu ele memoria și înțelepciunea experienței, care ne avertizează să nu repetăm la nesfârșit greșelile din trecut. Tinerii ne cheamă la speranță, pentru că ei reprezintă noi direcții pentru umanitate și ne deschid spre viitor, ca nu cumva să ne agățăm de nostalgia unor obiceiuri care nu mai sunt susținătoare ale progresului în lumea de astăzi. Pentru toate acestea, noi vă datorăm recunoștință, dar și o viață demnă, decentă si lipsită de griji”, a mai spus prefectul.

Cu toții avem datoria să le asigurăm pensionarilor o viață mai bună și cât mai lungă.

”Este obligația noastră, ca societate în ansamblu, să găsim mai multe soluții concrete pentru ameliorarea condițiilor de viață ale persoanelor vârstnice, prin prelungirea perioadei de viață activă.

Avem datoria să ne schimbăm atitudinile și percepțiile față de persoana vârstnică și să creăm punți de solidaritate între generații, care să asigure păstrarea demnității umane pe tot parcursul vieții”, a declarat prefectul județului Teleorman.

C.D.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Prefectul Teleorman Asigură Seniori Caută Soluții Pentru Ameliorarea Condițiilor Viață