× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Ambulanță SMURD, operaționalizată la Punctul de lucru al pompierilor Slobozia Mândra

Ziarul Teleormanul • 11-10-2023, 14:00:09 • 109 vizualizari
 

Astăzi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “A.D. Ghica” Teleorman a  operaționalizat o ambulanță SMURD la Punctul de lucru al pompierilor din localitatea Slobozia Mândra.

Această dezvoltare operațională aduce beneficii semnificative pentru peste 13.000 de cetățeni din comunele Slobozia Mândra, Beciu, Crângeni, Plopii Slăvitești, Saelele și Uda Clocociov. În cazurile de urgență medicală, echipajele de paramedici vor putea interveni mult mai rapid, salvând vieți și oferind primul ajutor calificat acolo unde este nevoie, transmit reprezentanții instituției.

Decizia înființării unui echipaj SMURD la această subunitate de intervenție s-a luat pe baza analizării situației operative din ultimii ani, în urma căreia s-a constatat că salvatorii au fost solicitați să intervină la tot mai multe accidente rutiere, a numeroaselor urgențe medicale preluate din această zonă a județului și a faptului că timpul de răspuns la intervenție va scădea considerabil, la doar câteva minute. De exemplu, dacă o situație de urgență din localitatea Beciu avea un timp mediu de răspuns de circa 38 de minute, deoarece echipajul de prim ajutor era alocat din cadrul Detașamentului de Pompieri Turnu Măgurele, acum, odată cu operaționalizarea acestui serviciu la Slobozia Mândra, cetățenii vor avea asigurată intervenția în mai puțin de 10 minute.

Punctul de lucru al pompierilor din localitatea Slobozia Mândra, care va avea de astăzi o ambulanță SMURD și o autospecială de lucru cu apă și spumă, echipată cu accesorii specifice pentru descarcerare, va fi încadrat cu 20 de salvatori, cu competențe de paramedici, toți având cursul de formare în acordarea primului ajutor calificat, descarcerare şi operaţiuni de salvare la Centrele de Formare şi Pregătire în Descarcerare şi Asistenţă Medicală de Urgenţă din țară.

Related

 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Ambulanță Operaționalizată Punctul Pompierilor Slobozia Mândra