× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 
alege dreapta unita

Protest spontan al angajaților APM Teleorman

Ziarul Teleormanul • 17-05-2024, 14:00:12 • 47 vizualizari
 

Angajații din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Teleorman au declanşat un protestat spontan astăzi, 17 mai 2024, orele 11:00-13:00, alături de angajații din celelalte Agenții Judeţene pentru Protecția Mediului, motivul fiind nemulţumirile cu privire la drepturile salariale.

Salariaţii APM Teleorman subliniază discriminarea salarială la care sunt supuși în comparație cu colegii din alte agenții și instituții județene.

Agențiile Județene pentru Protecția Mediului își desfășoară activitatea sub coordonarea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și au aceleași responsabilități și atribuții în implementarea politicilor și a legislației în domeniul protecției mediului la nivel județean. Este esențial ca această egalitate să se reflecte și în nivelul salariilor.

Nu se solicită privilegii suplimentare față de alte instituții județene, ci doar încetarea discriminării și respectarea drepturilor legitime, OUG nr. 128/2023 pentru unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din învăţământ şi din alte sectoare de activitate bugetară nu a inclus şi sectorul de activitate bugetară care vizează domeniul protecţiei mediului. Senatul României a luat deja măsuri pentru a corecta această în justiție, adoptând amendamente pentru eliminarea discriminării salariale. Proiectul de lege a rămas blocat în Camera Deputaților (PL-x nr. 67/26.02.2024), iar nenumăratele demersuri făcute pentru obținerea drepturilor legitime au fost ignorate.

Protestul spontan de astăzi este un prim semnal pentru guvernanți şi deputați. Angajații APM Teleorman sunt hotărâți și vor continua să protesteze până când nedreptatea salarială va fi înlăturată.

Related

 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Protest Spontan Angajaților Teleorman