× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Fermierii români, sacrificați pe altarul indiferenței clasei politice

Ziarul Mara • 19-07-2023, 10:00:23 • 33 vizualizari
 

Oamenii politici sunt vinovați de dezastrul financiar al fermierilor din România. În timp ce fermierii români se luptă pentru supraviețuire în fața importurilor ieftine din Ucraina, o concluzie este clară: clasa politică a României nu are grijă de proprii săi cetățeni din sectorul agricol. Decizia de a interzice importurile de grâu din Ucraina a fost doar un gest simbolic, deoarece fermierii continuă să sufere din cauza prețurilor în scădere și a indiferenței politicienilor.

În ciuda promisiunilor goale și a discursurilor politice grandioase, politicienii români au arătat o lipsă crasă de interes și de acțiune în sprijinirea fermierilor autohtoni. Prețurile grâului au scăzut dramatic, iar investițiile fermierilor în producție nu sunt recuperate. În vreme ce oamenii pliticienii se bat în declarații de susținere pentru sectorul agricol, fermierii sunt puși într-o situație disperată.

Acest joc politic iresponsabil este într-o contradicție directă cu discursurile lor pompoase despre importanța sectorului agricol și a independenței alimentare. Fermierii români, care ar trebui să fie coloana vertebrală a economiei naționale, sunt tratați cu ignoranță și batjocură de către politicieni. Preocupările lor sunt ignorate în favoarea negocierilor de culise și a intereselor personale.

Decizia de a interzice importurile de grâu din Ucraina ar fi trebuit să fie un moment de triumf pentru fermieri, dar s-a dovedit a fi doar o păcăleală. Politicienii și-au manifestat sprijinul doar cu vorbe goale, în timp ce fermierii se zbat să-și vândă recoltele la prețuri derizorii. Este clar că această decizie a fost luată fără a se evalua impactul real asupra agricultorilor și fără a se asigura un plan de sprijin eficient.

Într-o țară în care resursele agricole ar putea juca un rol esențial în dezvoltarea economică și în securitatea alimentară, politicienii par să fie mai interesați de propriile lor interese și de acapararea puterii decât de binele fermierilor români. Acești oameni politici uită că agricultura reprezintă o sursă vitală de hrană și locuri de muncă pentru milioane de români și că fermierii au nevoie de sprijin real și de politici coerente pentru a-și desfășura activitatea.

Este dezolant să vezi cum politicienii se folosesc de retorică patriotică și promisiuni false pentru a-și câștiga susținerea alegătorilor, în timp ce fermierii sunt lăsați să se prăbușească financiar. Clasa politică trebuie să își asume responsabilitatea pentru eșecul în a proteja interesele fermierilor și să acționeze în mod concret pentru a remedia situația.

Dacă politicienii români nu iau măsuri urgente și nu se angajează ferm în sprijinirea fermierilor, rezultatele vor fi dezastruoase. Sute de mii de familii vor fi afectate, iar economia țării va suferi consecințe grave. Este timpul ca politicienii să renunțe la retorică și să ia măsuri concrete pentru a susține agricultura românească și pentru a asigura un viitor sigur pentru fermieri. Altfel, vor purta pe umeri povara distrugerii unui sector vital al economiei, iar acest lucru nu va fi uitat de către cei afectați.

Claudiu DUMITRACHE

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Fermierii Români Sacrificați Altarul Indiferenței Clasei Politice