× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Poliția din Teleorman ia măsuri împotriva șoferilor inconștienți care încalcă legile rutiere

Ziarul Mara • 29-08-2023, 10:00:16 • 20 vizualizari
 

20 de șoferi au rămas pietoni după ce le-au fost reținute permisele de conducere. Într-o serie de acțiuni desfășurate de către Poliția din Teleorman, șoferii care au încălcat regulile rutiere și au pus în pericol siguranța publică au fost aduși în fața legii.

Polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Roșiori de Vede au oprit un bărbat de 28 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea sub influența băuturilor alcoolice. Rezultatul testului cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii exacte a alcoolemiei. Un dosar penal a fost întocmit în acest caz, urmând a se propune o soluție legală prin Parchetul competent.

Și polițiștii din cadrul Secției nr. 13 Poliție Rurală Smârdioasa au depistat un bărbat de 43 de ani din comuna Izvoarele, în timp ce conducea un autoturism cu dreptul de a conduce suspendat. Testul etilotest a relevat o valoare de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. Asemenea cazului anterior, conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală pentru probe biologice. Autoritățile au întocmit dosar penal pentru conducerea sub influența alcoolului și pentru conducerea cu dreptul suspendat.

De asemenea, polițiștii din Secția nr. 4 Poliție Rurală Roșiori de Vede au depistat un bărbat de 48 de ani, din comuna Peretu, în timp ce conducea un autoturism cu dreptul de a conduce suspendat. Un dosar penal a fost deschis în acest caz, iar autoritățile vor stabili soluția legală prin Parchetul competent

În cea mai recentă acțiune, polițiștii din Serviciul Rutier au depistat un bărbat de 27 de ani din comuna Tudora, județul Botoșani, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Drăgănești Vlașca. Acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice, iar rezultatul testului etilotest a indicat o valoare de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. În plus, s-a constatat că individul nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare erau expirate. Dosar penal a fost întocmit pentru multiplele infracțiuni săvârșite, și anume conducere sub influența alcoolului, conducere fără permis de conducere și conducere a unui autovehicul neînmatriculat.

Aceste acțiuni ale Poliției Teleorman demonstrează hotărârea acestora de a menține siguranța rutieră și de a sancționa în mod ferm orice abatere de la regulile legii. Prin desfășurarea acestor operațiuni, autoritățile transmit un puternic mesaj că neregulile în trafic nu vor fi tolerate și că cei care încalcă legile vor fi aduși în fața justiției.

Claudiu DUMITRACHE

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Poliția Teleorman Măsuri împotriva șoferilor Inconștienți încalcă Legile Rutiere