× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Ciolacu, omul cu doua fete

Internet • 28-11-2023, 14:00:17 • 85 vizualizari
 
Iata ce ne spunea Ciolacu in 2021: „Primul ministru ar trebui să vină în fața Parlamentului cu un plan de redresare economică. Este explicit în lege, când se depășește datoria de 50% și să recunoască că toate veniturile românilor vor fi înghețate”, a afirmat liderul PSD Marcel Ciolacu. 

 Într-adevăr, legea responsabilității fiscal-bugetare stabilește că, în cazul în care datoria publică depășește anumite praguri, Guvernul trebuie să vină cu o serie de măsuri. Astfel, în cazul în care datoria publică depășește 50% din PIB, Guvernul trebuie să prezinte public și să aplice, în cel mai scurt timp, un program pentru reducerea ponderii datoriei publice în produsul intern brut. 

Programul va cuprinde, fără a se limita la acestea, și măsuri care determină înghețarea cheltuielilor totale privind salariile din sectorul public, conform legii. 
 În contextul datelor și declarațiilor prezentate, observăm o discrepanță între cerințele pe care liderul PSD Marcel Ciolacu le-a exprimat anterior și situația actuală. 

Datoria publică a depășit pragul de 50% din PIB, ceea ce, conform declarațiilor anterioare, ar fi trebuit să determine Guvernul să prezinte un plan de reducere a acesteia. Din perspectiva informațiilor furnizate, pare că aceste măsuri necesare nu au fost luate, iar cheltuielile statului au crescut în loc să fie înghețate, așa cum se sugera înainte. 
Acest lucru ridica întrebări și nelămuriri în privința abordărilor guvernamentale și a respectării legilor privind responsabilitatea fiscal-bugetară.

 
 
Continuare pe Internet » Articole Internet »
 
Ciolacu