× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Scandal în Coaliția Dreapta Unită din Alexandria: USR se retrage din campania electorală

Impact News 24 • 01-06-2024, 20:00:47 • 159 vizualizari
 

Cu doar o săptămână înainte de alegerile locale, coaliția Dreapta Unită se confruntă cu un scandal major. USR Alexandria, a anunțat că se retrage din campania electorală desfășurată alături de Forța Dreptei și Partidul Mișcarea Populară (PMP). Această decizie pune sub semnul întrebării unitatea dreptei în competiția electorală.

Motivul principal al acestei retrageri este acuzația de trădare și încălcare a promisiunilor inițiale făcute de Forța Dreptei. Potrivit unor surse din cadrul USR Alexandria, la formarea alianței, s-a convenit ca Forța Dreptei să propună candidatul pentru funcția de primar, iar prima poziție pe lista de consilieri să le revină tot lor. În schimb, acest candidat ar fi trebuit să renunțe ulterior pentru a permite colegilor din USR și PMP să ocupe pozițiile importante în consiliu.

Cu toate acestea, reprezentanții USR susțin că Forța Dreptei nu a respectat această înțelegere și, mai mult, a refuzat să cedeze pozițiile convenite. Această situație a dus la o ruptură ireparabilă în cadrul alianței, culminând cu retragerea USR din campanie și ieșirea reprezentanților săi din grupurile de WhatsApp create pentru coordonarea electorală.

Decizia membrilor USR Alexandria de a părăsi alianța Dreapta Unită ar putea avea consecințe semnificative asupra rezultatelor alegerilor locale. Întrebarea rămâne dacă PMP și Forța Dreptei vor reuși să gestioneze acest scandal și să își mențină susținerea electorală în absența USR. De asemenea, alegătorii din Alexandria ar putea percepe această disensiune ca un semn de instabilitate și lipsă de coeziune în cadrul partidelor de dreapta, ceea ce ar putea influența decisiv votul.

Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile în următoarele zile și dacă vor exista alte repercusiuni asupra alianței Dreapta Unită. Cert este că retragerea USR din campanie a dezvăluit fisuri majore în cadrul coaliției și a adus în prim-plan provocările și rivalitățile interne care pot apărea în astfel de parteneriate politice.

 
 
Continuare pe Impact News 24 » Articole Impact News 24 »
 
Scandal Coaliția Dreapta Unită Alexandria Retrage Campania Electorală