× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Femeie de 66 de ani, accidentată de un șofer aflat sub influența băuturilor alcoolice

Ziarul Mara • 04-11-2023, 10:00:19 • 93 vizualizari
 

De la începutul anului și până în prezent, la nivelul județului Teleorman s-au produs 42 de accidente rutiere grave, ponderea cea mai mare fiind înregistrată de cele care au la bază neregulile comise de pietoni (7 accidente).

La data de 1 noiembrie a.c, în jurul orei 19.00, polițiștii s-au deplasat la un accident rutier, la intersecția străzilor Av. Colfescu și Independenței din Alexandria, cu implicarea unui autoturism și a unui pieton.

Din cercetările preliminare a reieșit faptul că autoturismul condus de către un bărbat de 46 de ani, din municipiul Alexandria, ar fi acroșat ușor o femeie de 66 de ani angajată în traversarea străzii Av. Colfescu, fără a se fi asigurat corespunzător

În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a femeii care a fost transportată la spital în vederea primirii de îngrijiri medicale.

Testarea cu aparatul etilotest a evidențiat faptul că, la momentul producerii evenimentului rutier, conducătorul se afla sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul indicând o valoare de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost transportat la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge, necesare stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere sub influența alcoolului, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria.

Un alt accident rutier s-a produs la data de 1 noiembrie a.c., în jurul orei 19.00, la intersecția străzii Dunării cu strada Tudor Vladimirescu din Alexandria, între două autoturisme.

Cercetările preliminare indică ipoteza că autoturismul condus de către un bărbat de 39 de ani, domiciliat în comuna Frăsinet, ar fi efectuat viraj la stânga fără a acorda prioritate de trecere unui autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 55 de ani, din localitatea Poroschia , rezultând vătămarea ușoară a celui de-al doilea conducător auto, bărbatul fiind transportat la spital în vederea primirii de îngrijiri de specialitate.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele indicând faptul că niciunul nu se afla sub influența alcoolului la momentul producerii accidentului.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria.

Tot la 1 noiembrie s-a produs un accident rutier grav în comuna Troianul, unde un bărbat de 55 ani din municipiul Craiova , șoferul unei autocisterne ,nu s-ar fi asigurat la plecarea de pe loc ,moment în care l-ar fi accidentat pe un bărbat de 66 de ani din localitate. Bărbatul care se deplasa pe lângă o bicicletă s-ar fi dezechilibrat ,cazând în fața autocisternei puse în mișcare. În urma evenimentului rutier a rezultat decesul bărbatului de 66 de ani.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede.

La nivelul județului Teleorman, polițiștii acționează frecvent în filtre rutiere, preventiv – reactiv, pentru protejarea populației, în scopul de a descuraja și combate comiterea de abateri de la normele legale.

Mircea OLTEANU

/

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Femeie Accidentată șofer Influența Băuturilor Alcoolice