× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Mai aproape de oameni * De ziua lor, pompierii au inaugurat un nou punct de lucru

Ziarul Mara • 15-09-2023, 10:00:20 • 165 vizualizari
 

Într-o zi cu totul specială, marcată de sărbătoarea Zilei Pompierilor din România și aniversarea a 175 de ani de la bătălia din Dealu Spirii, un moment de eroism și devotament național, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al Judeţului Teleorman a făcut un pas semnificativ în direcția protejării comunității. În comuna Slobozia Mândra, a fost inaugurat un nou Punct de Lucru al pompierilor, marcând astfel o zi de referință în calendarul pompierilor și al comunității locale.

Acest moment deosebit a fost sărbătorit în prezența unor înalte personalități din autoritățile centrale, județene și locale, într-o atmosferă plină de recunoștință față de sacrificiul și curajul pompierilor. Cu acest nou Punct de Lucru, pompierii militari teleormăneni sunt acum mult mai aproape de cetățeni, gata să intervină în orice moment pentru a face față situațiilor de urgență în comunele Slobozia Mândra, Beciu, Crângeni, Plopii Slăvitești, Saelele și Uda Clocociov, precum și în cele 15 sate aferente acestor comunități.

Punctul de Lucru Slobozia Mândra dispune de o autospecială de stingere cu apă și spumă, cu o capacitate mare, echipată cu accesorii de descarcerare. Această dotare modernă permite pompierilor să acționeze rapid și eficient în fața oricărei situații de urgență, iar timpul maxim în care echipajele de intervenție vor ajunge la cetățeni din cele 15 localități a fost redus semnificativ, asigurându-se astfel un răspuns prompt și eficace.

Înainte de operaționalizarea acestui Punct de Lucru, timpul de răspuns în situații de urgență la localitățile din zona comunei Slobozia Mândra era considerabil mai mare. De exemplu, deplasarea Detașamentului de Pompieri Turnu Măgurele la unele dintre aceste comune dura până la 44 de minute. După inaugurarea Punctului de Lucru Slobozia Mândra, aceste timpuri s-au redus semnificativ, permițând salvatorilor să ajungă la locul intervenției în doar câteva minute.

Datele statistice relevă faptul că, în ultimii trei ani de zile, pompierii din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele au fost solicitați să intervină în această zonă a județului la nu mai puțin de 846 de evenimente, dintre care 117 incendii, care au pus în pericol viața oamenilor, bunurile materiale ale acestora sau mediul înconjurător. În viitorul apropiat, din cauza numărului mare de solicitări venite din partea cetățenilor pentru a primi primul ajutor calificat ori pentru a fi transportați la spital din cauza unor probleme de sănătate, ne dorim să operaționalizăm aici și un echipaj SMURD.

La inaugurare au fost prezenți: Preasfințitul Părinte Episcop Galaction Stângă, colonel Ionuț Laurențiu Amzu, din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență, lt.col. Adrian Mirel Ristea, locțiitor șef Centrul Operațional Național în cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență Rababoc Benone, subprefectul Județului Teleorman, Adrian Ionuț Gâdea, președintele Consiliului Județean Teleorman, șefii structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne, reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță, Filialei Teleorman de Cruce Roșie, cadre militare în rezervă, dar și primarii din cele șase comune aflate în raionul de intervenție al Punctului de lucru Slobozia Mândra.

Anul trecut, teleormănenii au solicitat ajutorul forţelor de intervenție ISU Teleorman în peste 13324 de cazuri, ceea ce înseamnă o medie de aproximativ 36,5 misiuni de salvare a vieţii şi bunurilor pe zi.

Defalcate pe tipuri de misiuni, acestea înseamnă 1260 de incendii (838 incendii de vegetație uscată și 422 incendii de locuințe/anexe gospodărești), 9503 intervenţii SMURD și 2459 alte situații de urgență (înlăturare efecte fenomene meteo periculoase, salvare animale, asanarea muniţie neexplodată, degajări persoane blocate în apartamente sau alte medii ostile vieții, imobilizate la pat ori înecate, deblocări uşi, transport persoane bolnave, înlăturare pericol de incendiu în urma unor accidente rutiere, misiuni de recunoaștere și educare preventivă a populației, etc.).

Claudiu DUMITRACHE

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Aproape Oameni Pompierii Inaugurat