× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

A fost inaugurat Centrul E.G.A.L. din Alexandria

Ziarul Mara • 05-03-2024, 10:00:21 • 93 vizualizari
 

Cu puține zile în urmă, a fost inaugurat Centrul E.G.A.L. (Educație, Generozitate, Abillități, Libertate) din Alexandria, primii care au fost acolo fiind copiii din clasele pregătitoare.

Toți cei prezenti au fost foarte încântați și bucuroși să petreacă cele patru ore alături de voluntarii de Cruce Roșie Teleorman și nu au avut nevoie de prea mult timp de acomodare pentru a intra in joc cu voluntarii.

Centrul E.G.A.L. Alexandria dispune de o serie de jocuri și dispozitive educaționale astfel încât totul să pară doar o joacă și va oferi masă caldă, ajutor la teme și sesiuni de dezvoltare a abilităților pentru 60 copii și tineri defavorizați.

În realizarea acestui proiect au fost implicați Crucea Roșie și voluntarii acesteia, Consiliul Județean Teleorman și Garanti BBVA.

Educație, Generozitate, Abillități, Libertate, la Centrul E.G.A.L. Alexandria, acolo unde voluntarii de Cruce Roșie Teleorman oferă zilnic sprijin copiilor din municipiul Alexandria.

După vizita preșcolarilor, au urmat elevii din clasa I, apoi cei din clasa a II-a.

Începând din 2014, Crucea Roșie Româna a pus bazele unor centre de zi în zonele defavorizate din țară, în care copiii au primit zilnic o masă caldă și ajutor la teme, beneficiind și de sesiuni de dezvoltare a abilităților.

Proiectul a avut un impact major în viața beneficiarilor, copiilor oferindu-li-se condiții decente și învățând să-și imagineze propriul viitor, să comunice, să fie activi și să-și ofere contribuția.

Părinții acestor copii simt că au copiii protejați și supravegheați, iar ei își pot desfășura alte activități în beneficiul familiei.

În tot acest timp, prezența la școală și rezultatele școlare ale copiilor beneficiari s-au îmbunătățit considerabil.

Cornelia RĂDULESCU

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Inaugurat Centrul Alexandria