× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Tic-Tac, vin alegerile. Cum se va vota în Teleorman

Liber in Teleorman • 18-11-2023, 10:00:14 • 72 vizualizari
 

Cu alegerile din 2024 la orizont, România se pregătește pentru un maraton electoral fără precedent, având patru runde de scrutin în același an. Este un fenomen rar în peisajul politic românesc, singura situație asemănătoare a fost în 2004, atunci când au avut loc alegerile prezidențiale, parlamentare și locale. Prin urmare, perioada 6-9 iunie 2024 va marca primul examen electoral, cu alegerile europarlamentare.

Teleorman este cunoscut ca fiind un județ solid „roșu”. Cu o istorie de participare remarcabilă la votare, chiar dacă în jurul a 50%, adică insuficient pentru o opțiune clară de vot, acest județ a făcut ca Partidul Social Democrat (PSD) să domine scena politică locală în ultimii 30 de ani, menținând județul într-o stare de subdezvoltare totală. Pentru prima dată, schimbările par să contureze peisajul politic. Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) pare să fie o forță cotată cu un scor „de speriat” în toate sondajele. Cu ascensiunea AUR, Teleorman ar putea să își redefinească preferințele politice, ieșind din umbra monotoniei politice pe care a cunoscut-o în ultimele decenii.

Alegerile din 2024 nu sunt doar un test pentru partidele politice, ci și pentru capacitatea electoratului de a adopta schimbări și de a influența direcția viitoare a județului și a țării în ansamblu pentru că se întrevede un tablou electoral interesant la nivel mare. Este curios cum a evoluat preferința electoratului și dacă AUR va reuși să devină o alternativă semnificativă la PSD în acest județ în care, în mod cert, punga de făină și sticla de ulei vor defini rezultatele. Depinde cine e mai generos.

 
 
Continuare pe Liber in Teleorman » Articole Liber in Teleorman »
 
Tic-Tac Alegerile Teleorman