× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Postacii PSD, viceprimarul și secretarul Primăriei îngroapă campania lui Drăgușin prin minciună / STENOGRAME

Ziarul Teleormanul • 03-06-2024, 20:00:13 • 105 vizualizari
 

Șeful de la Patrimoniu: “N-a început niciun DEDEMAN!”

Chiar și după ce a fost devoalată marea minciună legată de începerea lucrărilor de către Dedeman la Alexandria, postacii din spatele contului de Facebook “Alexandria Reală”, care în mod sigur își au centrul de comandă în Primăria municipiului Alexandria, continuă să manipuleze. Pretextul pueril pe care îl invocă este că pozele sunt reale, lucru pe care nu l-a contestat nimeni. Bineînțeles că pozele cu utilajele în câmp sunt reale. Minciuna este însă legată de ceea ce s-a clamat în legătură cu aceste fotografii, respectiv faptul că Dedeman ar fi început lucrările.

Mai mult decât atât, foarte mulți alexăndreni au semnalat că acele utilaje au fost “garate” în incinta unei societăți comerciale, la foarte puțin timp după ce au tras câteva dâre pe pământ, societate care, de altfel, este în relații foarte strânse cu conducerea primăriei.

Dacă mai e nevoie de argumente în plus pentru a demonstra faptul că toată această poveste nu a fost decât o manipulare grosolană, le prezentăm.

Cel mai important este faptul că reprezentanții DEDEMAN au declarat că nu au început lucrările de construcție a magazinului din Alexandria.

Din punct de vedere al pașilor legali în domeniu, o parte au fost făcuți. Compania a obținut autorizațiile de mediu necesare.

Apoi, chiar își imaginează cineva că o companie de dimensiunea DEDEMAN nu ar fi făcut organizarea de șantier ca la carte. Să ne spună funcționarii din Primăria Alexandria – viceprimarii, secretarul instituției, finii, corsarul de la Cultură și mulți alți funcționari care au validat minciuna prin distribuirile și aprecierile date – unde este împrejmuirea șantierului, unde sunt barăcile pentru muncitori, unde sunt toaletele și, desigur, unde este panoul care anunță lucrarea – cu termene de început și de finalizare și celeltalte informații. Și nu, nu ne referim la celebrul panou bătut de soare, vânt și ploi care le arată și acum alexăndrenilor locul unde și-a dat obștescul sfârșit un grandios proiect care nici măcar nu a apucat să se nască – Parcul Industrial. Știm, pare un paradox, care, însă, nu poate fi explicat decât de actualul primar pentru că el este cel care, prin 2016, spunea că Parcul Industrial a devenit realitate (?!), iar la începutul acestui an îi parafa dizolvarea.

Însă, bomboana pe coliva acestui subiect o pun chiar reprezentanții Primăriei municipiului Alexandria. Dacă viceprimarul Augustin Ioan și secretarul Alexandru Ceciu par să aibă puncte de vedere similare, un alt șef din Primărie dă lovitura de grație și lămurește situația. Astfel, în timp ce primii doi au dat niște răspunsuri evazive, ba că lucrează Dedeman, ba că e vorba de o înțelegere verbală între primărie și reprezentanții companiei de a i se permite municipalității să care pământ vegetal din zonă pentru că e nevoie de el în altă parte, șeful biroului Patrimoniu din instituție a afirmat clar: “N-a început DEDEMAN! Sunt utilajele ADP-ului care cară pământ de acolo pentru a-l folosi în altă parte. Și noi ne-am fi dorit să se fi făcut mai devreme”.

De altfel, la solicitarea noastră de a ni se trimite adresa prin care Dedeman anunță vreo începere a lucrărilor, viceprimarul ne-a răspuns să facem o cerere scrisă. La care, bineînțeles, termenul legal de răspuns este de 30 de zile, ceea ce înseamnă după alegeri, când nu mai e la fel de fierbinte cartoful pe care l-au aruncat pe piață.

Iată discuțiile:

Viceprimarul Augustin Ioan:

R.- Aveți hârtie de la Dedeman?

Augustin Ioan:  Da, da. Avem scris.

R.- Au făcut anunțul de începere a lucrărilor?

Augustin Ioan:  Da, da.

R.- ISC-ul nu are.

Augustin Ioan: Avem o înțelegere să luăm pământul vegetal de acolo.

R.- Verbală? Pentru că noi am luat legătura cu Dedeman și au declarat că nu au început lucrările…

Augustin Ioan:  Am văzut eu hârtia. Acum, ce mi-au arătat colegii…

R.- Și ne puteți trimite și nouă hârtia?

Augustin Ioan: Sigur, dar, trebuie cerută cumva.

R.- Acum, dacă ne uităm, acolo nu e șantier de Dedeman…

Augustin Ioan:  Da, e vorba de decopertat terenul vegetal. Avem o înțelegere că avem nevoie de acest pământ vegetal.

R.- Dar cine lucrează acolo primăria, ADP-ul sau chiar Dedeman?

Augustin Ioan: Asta nu știu ce să zic…

R.- Cine plătește utilajele acelea?

Augustin Ioan: Asta nu știu. Stai să mă informez. Nu m-am aplecat asupra subiectului.

R.- Dacă primăria doar a cerut să vă dea voie să luați pământ vegetal de acolo, vă face un avantaj, asta nu înseamnă că au început ei să lucreze.

Augustin Ioan: Nu știu să răspund la întrebarea asta. Fă cumva scris, că e cel mai bine așa.

Secretarul primăriei, Alexandru Ceciu

R.- Domnule secretar, au început lucrările pentru construcția noului magazin de bricolaj Dedeman în Alexandria?

Alexandru Ceciu: Da, domne, au început, n-ați văzut utilajele acolo?

R.- Sunteți sigur că e Dedeman?

Alexandru Ceciu: Sunt sigur, au și autorizație de construcție.

R.- Dar nu trebuia să aibă organizare de șantier, să vedem barăci…

Alexandru Ceciu: Asta nu mai știu eu.

R.- Dar sunt utilajele lor sau sunt de la ADP sau alte firme din Alexandria?

Alexandru Ceciu: Nici asta nu știu.

R.- Și atunci, de unde știți că e Dedeman și că se lucrează la construcția noului magazin, că doar ați validat și ați distribuit o pagină de Facebook neasumată?

Alexandru Ceciu: Dacă sunt utilaje acolo, înseamnă că se lucrează.

R.- Există vreun document care să ateste începerea lucrărilor de către Dedeman?

Alexandru Ceciu: Asta nu mai știu, întrebați-l pe Ștefan Necea.

Ștefan Necea, șef serviciu Patrimoniu

R.- Au început lucrările de către Dedeman?

Ștefan Necea: Nu a început Dedeman, deși are toate avizele, nu au început să lucreze.

R.- Și atunci, cine cară pământul în pădure?

Ștefan Necea: E un acord între noi și Dedeman că ne dă voie să luăm pământ vegetal să-l folosească primăria prin oraș, pe unde avem nevoie. Sunt utilajele ADP-ului, n-are nicio legătura cu Dedeman. Și noi ne-am fi dorit să se fi făcut mai devreme”.

“Pământul de la Dedeman”, transportat in Pădurea Vedea

Related

 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Postacii Viceprimarul Secretarul Primăriei îngroapă Campania Drăgușin Minciună STENOGRAME