× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Distribuţie Oltenia: În Teleorman, s-au înregistrat 55 de cazuri în care există suspiciunea de furt de energie electrică

Informatia de Teleorman • 18-07-2023, 14:00:44 • 220 vizualizari
 

Distribuţie Oltenia a organizat un număr de 5233 de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului de racordare ilegală la reţeaua de distribuţie a energiei electrice în intervalul aprilie-iunie 2023.
În urma controalelor, au fost identificate 356 cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie electrică, împărţite după cum urmează: Teleorman-51 de cazuri, Argeş-55 de cazuri, Dolj-125 de cazuri, Gorj-10 cazuri, Mehedinţi-26 de cazuri, Olt-67 de cazuri şi Vâlcea-22 de cazuri Fenomenul prezintă un risc ridicat de incendii, daune materiale şi pierderi de vieţi omeneşti şi are impact direct asupra calităţii alimentării cu energie electrică a consumatorilor. Sustragerea energiei electrice din reţeaua de joasă tensiune reprezintă un risc atât pentru cei care se racordează în mod ilegal, cât şi pentru consumatorii din vecinătate.
Orice intervenţie neautorizată, precum şi utilizarea unor instalaţii improvizate, pot genera oricând accidente grave sau incendii, ducând la pierderi de vieţi omeneşti şi daune materiale semnificative. În plus, consumul fraudulos de energie influenţează calitatea serviciilor, determină variaţii de tensiune şi întreruperi ale alimentării cu energie electrică, provocând astfel disconfort mai ales pentru persoanele care consumă energie electrică având contracte de furnizare legale.
Departamentele specializate din cadrul Distribuţie Oltenia organizează acţiuni în colaborare cu organele de specialitate ale Poliţiei pe linia prevenirii şi combaterii caracterului infracţional al faptelor. În caz de suspiciune de sustragere de energie electrică, de deteriorare, modificare, blocare a funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice, modificare a componentelor instalaţiilor energetice, executare sau folosire de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, sunt sesizate organele de urmărire penală competente.
Subliniem de asemenea necesitatea verificării periodice a funcţionării grupului de măsurare a energiei electrice şi informarea de urgenţă a operatorului de distribuţie, prin canalele existente telefonic, apelând oricare dintre numerele de telefon: 0251 408 006, 0251 408 007, 0251 408 008 şi prin email, la adresa distributie@distributieoltenia.ro în cazul în care se observă orice nereguli privind funcţionarea acestuia.
Este în interesul şi beneficiul consumatorilor să sesizeze cazurile de consum fraudulos de energie, pentru ca aceste situaţii, dăunătoare în primul rând consumatorilor corecţi, să poată fi stopate. Toate sesizările primite din partea clienţilor, precum şi identitatea acestora sunt confidenţiale pe tot parcursul acţiunilor departamentului specializat.

 
 
Continuare pe Informatia de Teleorman » Articole Informatia de Teleorman »
 
Distribuţie Oltenia Teleorman înregistrat Cazuri Există Suspiciunea Energie