× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Duminică, Taina Sfântului Maslu oficiată de Episcopul Galaction la Mănăstirea Cosoteni

Actualitatea de Teleorman • 16-07-2023, 10:01:02 • 44 vizualizari
 

Duminica aceasta, 16 iulie 2023, la Mănăstirea Coșoteni, va fi oficiată, după tradiția din fiecare lună, Taina Sfântului Maslu cu Arhiereu.

Taina Sfântului Maslu este lucrarea sfântă săvârșită în numele Sfintei Treimi de către preoții Bisericii, prin care se împărtășește credinciosului bolnav harul nevăzut al tămăduirii sau ușurării suferințelor trupești și întărirea sufletească, iar efectul tainei depinde de credința bolnavului și de iertarea lui de către Dumnezeu.

„Vă așteptăm cu bucurie duminica aceasta, 16 iulie, începând cu ora 18:00, la Mănăstirea „Sf. M. Mc. Dimitrie” din localitatea Coșoteni, de lângă Roșiori de Vede, pentru a fi împreună la Taina Sfântului Maslu de obște săvârșită de Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, dimpreună cu un sobor de preoți.”, a adăugat părintele Stareț, protos. Ciprian Florea.

La Mănăstirea „Sf. M. Mc Dimitrie” din Coșoteni, Taina Sfântului Maslu se săvârșește conform tradiției mănăstirii, în duminica de la mijlocul fiecărei luni calendaristice și se remarcă prin prezența importantă a credincioșilor veniți în număr foarte mare să primească de sus, din Biserica cerească sau triumfătoare – harul Duhului Sfânt, iar din Biserica pământească sau luptătoare – darul sfințit al untdelemnului în vederea restabilirii sănătății sufletești și trupești.

The post Duminică, Taina Sfântului Maslu oficiată de Episcopul Galaction la Mănăstirea Cosoteni appeared first on Actualitatea de Teleorman.

 
 
Continuare pe Actualitatea de Teleorman » Articole Actualitatea de Teleorman »
 
Duminică Sfântului Oficiată Episcopul Galaction Mănăstirea Cosoteni