× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Sindicaliștii amenință cu GREVĂ GENERALĂ în instituțiile din subordinea Ministerului Muncii

Liber in Teleorman • 20-11-2023, 10:00:16 • 65 vizualizari
 

Sindicatele din domeniul muncii au anunțat pentru miercuri o grevă de avertisment care va afecta activitatea din Ministerul Muncii și instituțiile subordonate. Principalele motive ale protestului includ nemulțumiri legate de salarii, condițiile de muncă și deficitul de personal din aceste instituții. Zilele trecute au fost proteste inclusiv la Casa de Pensii Teleorman.

Sindicaliștii, reprezentând interesele salariaților din diverse sectoare ale Ministerului Muncii, aduc în prim-plan o serie de probleme nerezolvate de-a lungul timpului. Printre acestea se numără salariile considerate neadecvate, condițiile de muncă precare și un deficit persistent de personal, toate contribuind la o stare generală de nemulțumire în rândul angajaților.

Greva de Avertisment și Greva Generală în instituțiile Ministerului Muncii

În data de 22 noiembrie 2023, în intervalul orar 08 -10, membrii sindicatelor afiliate Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii vor declanșa greva de avertisment în semn de protest față de condițiile actuale de muncă, a deficitului de personal, a salariilor inechitabile și față de neplata orelor suplimentare. Această acțiune este parte a eforturilor noastre de a evidenția problemele majore cu care ne confruntăm.
Motivația din spatele acestei greve de avertisment este susținută de:

  1. Condiții de muncă neoptimizate;
  2. Deficit de personal;
  3. Salarii inechitabile;
  4. Neplata orelor suplimentare;
  5. Instabilitatea locurilor de muncă;
  6. Aplicații informatice neoptimizate;
  7. Neactualizarea statutului inspector de muncă/inspector social

Membrii noștri au considerat că este necesar să recurgem la această formă de protest pentru a atrage atenția asupra problemelor comunicate în nenumărate rânduri clasei politice și rămase nerezolvate, clasă politică ce a ignorat și ignoră în continuare realitatea expusă de noi.
Avertizăm că, în absența soluțiilor imediate, vom fi nevoiți să declanșăm greva generală în data de 27 noiembrie 2023.
În contextul grevei generale, vă informăm că activitatea în toate instituțiile noastre va fi oprită pe termen nelimitat.
Din păcate, modul în care clasa politică a înțeles să se raporteze la diferitele categorii sociale, măsurile adoptate, cât și măsurile neasumate, atitudinea samavolnică, toate acestea au condus spre această decizie radicală – GREVĂ.

Citiți și: Încă o zi de protest la Casa de Pensii Teleorman

Citiți și: PROTEST la Casa Județeană de Pensii Teleorman! Ce i-a nemulțumit pe angajați

 
 
Continuare pe Liber in Teleorman » Articole Liber in Teleorman »
 
Sindicaliștii Amenință GREVĂ GENERALĂ Instituțiile Subordinea Ministerului Muncii