× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Fermierii din Orbeasca sunt la capătul puterilor! Unul dintre ei a intrat în greva foamei

Exploziv News 24 • 30-05-2024, 20:00:51 • 81 vizualizari
 

În plină campanie electorală, un scandal stă să izbucnească în localitatea teleormăneană, Orbeasca. Un crescător de animale din localitate a intrat astăzi în greva foamei.

Omul a mers în fața primăriei din comună, cu o pancardă pe care a scris clar că e în greva foamei. L-am contactat pe Florin Dumitru Truică pentru a înțelege ce se întâmplă și de ce a recurs la acest gest. Bărbatul ne-a declarat că are animalele înregistrate din 2010 la instituțiile abilitate, iar în toți acești ani a făcut nenumărate cereri pentru a i se acorda pășune, conform legii, pe capetele de animale pe care le are declarate.

”Nu este o situație actuală, de 10 ani facem cereri, am ajuns la disperare. Primarul ne-a spus să mergem în devălmășie”, ne-a declarat fermierul. 

În sprijinul acestuia a sărit și fratele său, Dan Alexandru Turică, care este tot crescător de animale și se lovește de aceeași problemă. Acesta ne-a spus, la rândul său că anual depune două, trei cereri și că în aceeași situație mai sunt și alți cetățeni din Orbeasca.

”Primarul ne umilește într-una, a trimis oameni să ne provoace, însă noi nu o să răspundem la nimic”, ne-a declarat acesta.

”Este un scandal politic”

Primarul din Orbeasca, Gheorghe Budică se apără și spune că este o provocare politică a unui candidat din partea Partidului Național Liberal, fiind pe lista de consilieri a principalului său contracandidat. Acesta consideră că afirmațiile fermierului sunt neadevărate și nefondate și nu au nicio legătură cu normalitatea și legalitatea.

”Este 100% un scandal politic. Dumnealor urmăresc să obțină niște suprafețe de pășune, pe care să le declare la APIA Teleorman, pentru a obține subvenții. În momentul de față pășunea este disponibilă complet. Tot ceea ce aceștia reclamă trebuie să urmeze pașii legali, ori dumnealor nu sunt niciodată în concordanță cu legea”, ne-a declarat edilul.

Întrebat dacă au fost depuse de către crescători cereri pentru pășune, Gheorghe Budică a declarat: ”când le-au depus, nu le-au depus niciodată în concordanță cu prevederile legale. Eu le-a supus discuției în consiliul local și întotdeauna ei s-au abătut de la legislația în domeniu, fie nu s-au încadrat în termen, fie depuneau pe o structură asociativă inexistentă”. 

Totodată, primarul neagă orice legătură cu cei care au încercat să-i provoace pe crescătorii de animale, declarând că aceștia din urmă sunt cei care provoacă.

Probabil că adevărul trebuie scos la iveală de organele statului care au atribuții în astfel de cazuri. Un lucru este cert, crescătorul de animale este hotărât să stea în greva foamei până când problema se va rezolva.

 

 

 

 
 
Continuare pe Exploziv News 24 » Articole Exploziv News 24 »
 
Fermierii Orbeasca Capătul Puterilor Dintre Intrat Foamei