× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

O șoferiță drogată și băută a provocat un accident rutier

Ziarul Mara • 22-07-2023, 10:00:21 • 71 vizualizari
 

O șoferiță a provocat un accident rutier. Din fericire nimeni nu a fost rănit. În urma testelor, oamenii legii au constatat că șoferul consumase alcool și substanțe psihoactive.

Un eveniment rutier grav a avut loc pe strada Ion Creangă din municipiul Alexandria, punând în pericol siguranța circulației. Trei autovehicule au fost implicate în acest incident, care s-a soldat doar cu pagube materiale, dar a scos la iveală o îngrijorătoare încălcare a regulilor de circulație.

Poliția municipiului Alexandria a fost alertată cu privire la accidentul rutier. Echipajele de intervenție s-au deplasat prompt la fața locului pentru a evalua situația și a asigura siguranța traficului în zonă.

Potrivit informațiilor furnizate de autorități, un autoturism condus de o tânără de 20 de ani din municipiul Alexandria a acroșat două autovehicule staționate pe strada Ion Creangă. După investigații, polițiștii au decis să testeze șoferița cu aparatul etilotest și cu aparatul Drugtest pentru a verifica dacă aceasta se afla sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Rezultatele testelor au fost alarmante, indicând că șoferița avea o valoare de 0.22 mg/l alcool pur în aerul expirat și că era sub influența unor substanțe psihoactive. În consecință, conducătoarea auto a fost dusă la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii exacte a substanțelor consumate.

Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive este o acțiune iresponsabilă și ilegală, care pune în pericol atât viața șoferului, cât și pe cea a celorlalți participanți la trafic. Statisticile arată că astfel de comportamente reprezintă una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave, cu consecințe adesea fatale.

În urma acestui incident, șoferița a primit o sancțiune contravențională în valoare de 1885 de lei. Totodată, autoritățile au deschis un dosar penal în conformitate cu legea, pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive”, iar acesta va fi transmis Parchetului pentru soluționare.

Evenimentul rutier de pe strada Ion Creangă reprezintă un semnal de alarmă cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație și a responsabilității personale atunci când ne aflăm la volan. Este esențial ca fiecare șofer să conștientizeze importanța protejării vieților noastre și a celor din jurul nostru, luând în considerare consecințele grave ale unui comportament iresponsabil la volan.

CLAUDIU DUMITRACHE

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
șoferiță Drogată Băută Provocat Accident Rutier